Gå till huvudinnehåll

2023-05-04 | 10:33 (CEST)

”En lokal mitt i stan – perfekt!”

Norrköping

Från kontorshotell till egna och betydligt större ytor. Nu har våra nya hyresgäster Karriärvägledarna hittat hem, på Drottninggatan 32. Vad som var viktigast med de nya lokalerna? Läget!

Karriärvägledarna hjälper människor att söka arbete, utbildningar, förstå sig på CSN, de hjälper till att skapa kontakter och värderar tidigare arbetslivserfarenhet. Ja, de gör det de heter – vägleder framåt i karriären, för den som letar arbete eller utbildning. Fram till i april hyrde de in sig på ett kontorshotell men…
"… efter att ha suttit tillsammans med andra ville vi ha ett eget ställe där vi alltid har tillgång till exempelvis konferensrum utan att behöva boka. Nu har vi landat här och alla är jättenöjda med att vi har vårt eget", berättar vd Jesper Frilund. 

Hur skulle du beskriva nya lokalen?
"Vi tror det var några arkitekter som satt här innan och de har verkligen skapat något speciellt. Det är som ett gigantiskt kök och stora öppna ytor för arbetsplatser."  

Vad var viktigast för er när ni letade lokal?  

"Läget! Vi får varje dag besök av arbetssökande och de ska kunna ta sig hit smidigt. Den här lokalen, mitt i stan, blev perfekt."  

"Det var också viktigt med en lokal där vi kan ha möten med våra besökare i lugn och ro och där vi kan bjuda in till större föreläsningar utan att det kommer någon och knackar på."  

Ni flyttade in i april, hur har första tiden varit? 
"Jättebra. Vi gillar verkligen den här öppna planlösningen där vi får en bra överblick. Det är härligt att kunna springa på varandra så här, det blir mer socialt." 

Foto Kristoffer Ljungberg, Skäggbyrån

Mer att läsa

2023-10-10

Trenden i Norrköping tydlig: Nu vill vi tillbaka till kontoret

2023-10-10

”Vi blir glada av att komma till jobbet”

2023-10-10

”Jag har känt mig som en tillgång”

2023-10-10

Läget A och O – Dampic har hittat hem