Gå till huvudinnehåll

2023-03-02 | 10:47

"Ett härligt kluster av restauranger"

Uppsala Dragarbrunns torg

Nu händer det grejer mitt i centrala Uppsala – Dragarbrunns torg växer sakta men säkert fram som ett härligt restaurangtorg. I dagsläget huserar två restauranger på torget – Kött Kök & Bar, som precis har haft en efterlängtad och lyckad nypremiär, samt Plock. I slutet av mars öppnar även Bistro Frans, en bakficka till Villa Anna.

– När vi blev erbjudna den här ytan blev vi eld och lågor. Det är en av de bättre adresserna i hela Uppsala och Castellums vision om ett levande restaurangtorg känns helt rätt, säger vd Rafael Löfstedt, Bistro Frans och Villa Anna.

Rafael Löfstedt, VD Bistro Frans och Villa Anna.

”Ett härligt kluster av restauranger”

– Vi ser framför oss ett härligt kluster av restauranger där Uppsalaborna får träffas på en trevlig plats i en skön miljö, förklarar Björn Aveholt, kommersiell förvaltare på Castellum.
– Det här är ett toppenläge för restauranger och uteserveringar. Det är en stor öppen yta mitt i innerstaden med kvällssol. Och dessutom granne med nya Filmstaden och med två stora hotell på samma gata. Det vill vi ta vara på och använda för att utveckla det här fantastiska torget, berättar Björn Aveholt.

Björn Aveholt, kommersiell förvaltare

”Skapar en synergi”

– Läget känns jättebra. De olika restaurangerna kommer att dra en hel del folk och skapa en synergi. Är du som gäst färdig på ena stället ja då slinker du lätt in på det andra. Dessutom är det bra tajming med att biografen öppnar, menar Stefan Wahlstrand, en av männen bakom Plock-gruppen som återöppnat Kött Kök & Bar - restaurangen där kött, sås och potatis står på menyn.

Till vänster ser vi baren på nyöppnade Kött Kök & Bar och till höger står delägare Anders Törnkvist i loungen på KKB.

– Ja, det är superenkelt. Och det är den där enkelheten vi vill åt. Som gäst väljer du din egen meny. Du kanske beställer biff med kappa, ja då bestämmer du själv om det ska vara bearnaise, murkelsås eller tryffelmajonnäs till, berättar kompanjonen och delägaren Anders Törnkvist och fortsätter:

– Vi jobbar med utvalda slakterier och gårdar, allt för att få toppklass. Vi har folk som selekterar kött åt oss och vi byter menyn konstant, allt handlar om vad vi har fått hem på köttsidan, berättar han.

”En av Uppsalas bättre adresser”

I slutet av mars hoppas även Bistro Frans, en bakficka till Villa Anna, kunn aslå upp portarna. VD Rafael Löfstedt håller med Stefan Wahlstrand, de olika koncepten hjälper varandra att dra gäster till torget.

– Vi har länge letat efter en lokal där vi skulle kunna öppna en internationell bistro. När vi blev erbjudna den här ytan blev vi eld och lågor. Det är en av de bättre adresserna i hela Uppsala och Castellums vision om ett levande restaurangtorg känns helt rätt. Det är exakt det vi ser framför oss och det för mina tankar till Lilla och Stora torg i Malmö, säger Rafael Löfstedt och fortsätter:

– Vi gillar verkligen läget och tror att det här kan bli en självklar samlingspunkt.

Mer att läsa

2023-05-10

Sätter betongen under lupp

2023-03-02

"Som stor aktör behöver du ta ansvar"

2022-12-07

Östra Fyrislund - lättillgängligt läge och stora ytor