Gå till huvudinnehåll

2023-02-21 | 12:25

”Ett jättebra läge för vår verksamhet”

Norrköping

När det blev dags att gå i pension såg det länge ut som att Lennart Hedlunds butik Hema Guld & Smycken i Norrköpings var ett avslutat kapitel. Nu tar brorsonen över och både Lennart och vi på Castellum säger hurra för det!

"Det kändes så onödigt att behöva lägga ned någonting som har försörjt mig i nästan 30 år. Det känns bra att det går vidare", säger Lennart Hedlund.

Verksamheten växte

Det var 1993 som Lennart Hedlund drog i gång sin verksamhet. Till en början hyrde han ett litet kontorsrum ovanför gamla saluhallen vid Nya torget där han köpte guld och silver för nedsmältning. Rätt snart växte verksamheten till att bli något mer än så.
"Vi fick in så fina smycken så vi började sälja second hand-smycken också", berättar han. 

”Ett jättebra läge”

När verksamheten tog en ny riktning behövdes nya lokaler, flyttlasset gick till Castellums lokaler på Drottninggatan 64 och där håller de hus, än i dag. 
"Det har varit ett jättebra läge för vår verksamhet. Vi ligger väldigt centralt men inte i varuhusen vilket gör att vi har kunnat styra våra öppettider själva", förklarar han. 

”Skönt att kunna vara mer spontan”

I år fyller Lennart 67 år och pensionen står för dörren. 
"Först försökte jag sälja verksamheten men så kom idén att min brorson Kent Hedlund, som har jobbat hos mig under ett antal år, skulle kunna ta över." 

Sagt och gjort. Den 1 april tar Kent över Hema Guld & Smycken.
"I grunden kommer det att fortsätta som tidigare. Sedan är ju Kent yngre, så han kommer säkert hitta fler och nya vägar, via sociala medier till exempel." 

Hur känns det att sluta?
"Det är väl dubbelt. Jag har alltid trivts med arbetet, det är klart att det är en omställning." 

Vad ska du göra som pensionär? 
"Ja, vad ska jag göra?" skrattar Lennart och fortsätter: "Det ska bli skönt att kunna vara mer spontan, att kunna hitta på någonting en måndag eller tisdag om man vill. Och om Kent vill kan jag ställa upp och jobba då och då."

Mer att läsa

2023-05-04

”En lokal mitt i stan – perfekt!”

2023-05-04

”Det är väl ändå den mysigaste platsen?”

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi