Gå till huvudinnehåll

2023-10-10 | 08:54

”Ett kul och varierande jobb”

Linköping Karriär

David Schmidt hade arbetat för ett marknadsundersökningsföretag under ett par år när han bestämde sig för att utbilda sig till fastighetsförvaltare i stället. Nu gör han sin praktikperiod hos oss på Castellum. "Jag hade förstått att det var ett kul och varierande jobb med mycket sociala kontakter och det gillar jag, jag vill inte sitta framför en skärm hela dagarna", berättar han.

Utbildningen, vid TUC Yrkeshögskola, är på två och ett halvt år och nu – i ungefär halvlek – gör David sin första praktikperiod hos oss på Castellum.
"Vi lär oss en massa under utbildningen men det är ju när man kommer ut och får jobba så här som det blir på riktigt."

”Behöver lära av varandra”

Vi på Castellum tar emot praktikanter inom flera olika arbetsområden, såsom förvaltning, affärsutveckling och projekt, uthyrning, IT, ekonomi och HR. Och varje gång vi tar emot LIA-praktikanter (Lärande i arbete, reds. anm.) upprättas en plan för praktiken. Dels utifrån vad som ingår i elevens utbildning, dels hur förutsättningarna ser ut på plats.
"Det är självklart för oss att ta emot praktikanter. Som stor aktör på marknaden måste vi medverka till att branschen tillgodoses med ny kompetens. Dessutom är det en del i vårt sociala hållbarhetsarbete, att bereda plats för LIA-praktikanter och för de som står långt från arbetsmarknaden", förklarar affärsområdeschef Tommy Svärd.

Som praktikant ges du chansen att få in en fot på arbetsmarknaden. Och som arbetsgivare…
" …får du givetvis bra saker utförda men framför allt får du lära dig en massa, praktikanterna kommer med nya idéer. Det gäller att vara öppen för det och inte säga ”så här har vi alltid gjort”. Vi behöver lära av varandra", konstaterar Tommy Svärd.

”Kul att träffa branschen”

David Schmidt har fått göra alltifrån att ta fram fastighetskartor för upphandlingar till att hänga med tekniska och kommersiella förvaltare ut på jobb.
"Eftersom jag började för bara ett par veckor sedan skulle jag ljuga om jag sa att jag har kommit in i arbetet 100 procent", skrattar David och fortsätter: "Jag vet att det kan låta klyschigt men det är verkligen så roligt att få lära sig hur yrket faktiskt fungerar, på riktigt. Sedan är det också roligt att få höra det interna snacket och att träffa folk i branschen."  

Mer att läsa

2022-02-21

Säg hej till Roger!

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

2023-10-10

”Betyder mycket att få den här möjligheten”

2023-10-10

”Jag har känt mig som en tillgång”