Gå till huvudinnehåll

2023-03-24 | 07:45 (CET)

EVENTYR NINE YARDS har skapat en lokal som strålar av kreativitet i varje hörn

Göteborg

På Västra Hamngatan 21 sitter event och brand experiencebyrån EVENTYR NINE YARDS. En byrå som jobbar med en uppsjö av olika eventuppdrag, men gemensamt för allt de gör är att det ska andas mottot ”we turn moments into momentum”. Nu har deras lokaler fått en ny look, och vi träffade Moa Nadj, Kundansvarig, och Erika Öhlin, Designer, för att höra mer om deras nyrenoverade och färgsprakande lokal i centrala Göteborg.

Stiger du in genom dörren hos EVENTYR NINE YARDS möts du av något av en rosa dröm. Här är det som att kliva in i ett expertdesignat vardagsrum, eller möjligen ett hippt kafé. Baren bjuder in till avslappnat häng, gamingrummet utmanar till lekfull avkoppling, och matbordet som kan omvandlas till ett pingisbord bjuder upp till tävling. Men hur skapar man ett kontor som detta?


Det gick från att byta krukor till all in

”Det började med att under pandemin så fick inte kontoret den kärleken det behövde, så när vi kom tillbaka så räckte väl i princip jag och Erika upp handen och sa att vi gärna tar tag i att fixa till lite här. Och sen tycker vi ju det är kul privat också, så det initiativet kom ganska naturligt”, säger Moa.

”Ja, men först var det väl på nivån att vi tänkte byta ut lite krukor och så där. Men när vi kom in på banan att kanske måla om också så bidrog det till att vi synade vartenda hörn istället och då blev det all in och totalrenovering”, tillägger Erika och skrattar.

”Och mappen heter fortfarande ”kontorspiff” på datorn. Det är bara det att vi nu slagit ut väggar, satt in nytt kök och ändrat det mesta andra också. Vi fick även hjälp med rådgivning av en designer, Anna Mähler”, säger Moa.

Byrån har suttit på adressen i flera år, och har succesivt fått större lokaler i huset. Idag sitter de 33 personer här, och nu har de kommit i mål efter ett år av renovering i olika etapper.

T.v. Erika Öhlin, t.h. Moa Nadj.

”Vi jobbar tydligt med hållbarhet, men det kan ju krocka med att göra om”

Det allra viktigaste med renoveringen, utom att få till ett visuellt fint resultat, har varit två saker. Engagera alla kollegor så att det skapades en plats där alla trivs, och att göra hållbara val genom processen.

”Vi jobbar tydligt med hållbarhet i våra projekt, men det kan ju krocka med att göra om. Därför har vi i denna renovering behållit så mycket vi bara kan”, säger Moa.

”Vi har sparat alla möbler vi kunnat och klätt om, målat om saker, och sedan adderat saker som tillför något och håller länge. Och det vi inte skulle ha kvar har vi sålt inom företaget, och haft en intern loppis, eller ”pop up store”, i fyra olika omgångar – och där tillkom lite pengar till renoveringen också”, berättar Erika.

”Jag, och framförallt Moa, har haft kontakt med byggkontakter och haft ansvaret bygget igenom. Det har varit naturligt för oss eftersom vi kan vårt företag och våra kollegors behov. Sen har Castellum varit väldigt behjälpliga och stöttande på sitt håll i detta så samarbetet har varit jättefint”, tillägger Erika.

”Ja, det har även varit jätteviktigt att ha med våra kollegor genom hela arbetet, de kan arbetsplatsen själva. Vi började med att göra ett insiktsarbete där alla fick tycka till och berätta vad de saknar och vad de tycker om. Den höll vi verkligen fast vid genom hela arbetet. Responsen har varit superpositiv”, säger Moa.

 

Och vem är egentligen Eventyr Nine Yards?

”Vi gör det mesta! Allt inom brand experience, från event till klassiska reklamuppdrag, kampanjer, workshops och så mycket mer. Målet är att jobba långsiktigt, vi har en vision att få arbeta över tid med våra kunder så att vi kan mäta effekten, fånga upp hur saker funkar och sedan tweaka efterhand. Många kunder har vi arbetat med i 10-15 år faktiskt. Och vi har även styrkan i att vara en del av en stor nordisk koncern”, säger Moa.

Idag är Moa och Erikas önskan att kontoret ska få vara en levande plats med rum för co-working och interaktion, men även anpassade ytor för de som vill sitta mer avskilt.

 

Fotograf: MIkael Göthage

 

Nyfiken på våra lokaler i centrala Göteborg? Kontakta Karin!

Mer att läsa

2023-10-04

SEEL utvecklar morgondagens mobilitetslösningar på Gateway Säve

2023-10-04

Senaste nytt från Gateway Säve

2023-10-02

Mat och möten på menyn hos Eatery på Lilla Bommen

2023-10-02

Återanvändning av golfbollar framgångssaga för Out of Bounds

Kontakta oss

Kommersiell Förvaltare

Karin Pernsved