Gå till huvudinnehåll

2023-12-11

Extend Commerce fortsätter sin tillväxtresa i nya lokaler

Växjö

Rum med ljus fiskbensparkett, svart sideboard, högt i tak.

Extend Commerce är en relativt ny hyresgäst i vår fastighet Gripen 11. Bolaget grundades för 25 år sedan och har idag kontor i Växjö, Jönköping, Stockholm och Köpenhamn. Martin Fransson, medgrundare och COO, berättar mer om företagets resa och väg framåt.

Extend Commerce levererar ett molnbaserat affärssystem för order, lager och inköp till kunder i Sverige och Danmark. För ett par år sedan bestämde sig företaget för att öppna ett kontor i Växjö, utöver de befintliga kontoren i Jönköping och Stockholm.

Martin Fransson, medgrundare och Chief Operating Officer (COO), bodde redan i Växjö och hade under lång tid blandat hemmakontor med pendling över stora delar av landet.
"Så under pandemin bröt vi trenden och öppnade ett nytt kontor istället. Från början bestod det lokala teamet bara av mig och en person till, men vi märkte snabbt att det gick väldigt bra, så vi anställde tre till. Med ens började vår gamla lokal kännas lite trångbodd", berättar Martin.

En partner att växa med

Extend Commerce började sondera terrängen och fastnade snabbt för Castellum. I och med bolagets snabba tillväxt sökte de efter en partner att kunna växa tillsammans med även i framtiden.
"Vi letade efter en lokal som inte kändes som en kontorslokal, utan hade sin egen unika prägel och personlighet. Ganska snabbt fick vi tag i en charmig lokal på 191 kvadratmeter i två plan."

Ett välfungerande samarbete

Därefter gjorde Castellum en renovering av ytskikten, vilket bland annat inkluderade målning, slipning av den vackra fiskbensparketten och komplettering med nytt golv.
"Castellum ville gärna hjälpa till och var väldigt tillmötesgående med våra synpunkter. Renoveringen gav ett lyft till hela lokalen och därefter kunde vi snabbt möblera och flytta in. Vi flyttade in i mars i år och trivs väldigt bra här. Vi tycker framför allt om blandningen av öppet kontorslandskap och möjligheten att kunna gå undan för att ha möten eller jobba ostört", säger Martin.

Växjös äldsta kvarter

Gripen 11 ligger i Växjös äldsta kvarter och är ett exempel på en äldre gles kvartersbebyggelse med delvis välbevarade gårdsmiljöer. Byggnaderna är uppförda mellan åren 1790-1931, men har kvar all sin charm!
"Vi sitter mitt i stan, vilket gör att det blir ett väldigt tillgängligt läge för alla. Inte minst eftersom vi har medarbetare i både Jönköping och Stockholm som besöker oss med jämna mellanrum."

Bolaget har en fortsatt bra tillväxtresa och nyckeln till framgången tror Martin beror på bolagets och medarbetarnas effektivitet.
"Vi är duktiga på att vara operationellt effektiva och hantera många ordrar. För två och ett halvt år sedan var vi två personer här i Växjö – idag är vi åtta. Vår målsättning är att vi ska fortsätta den resan även nästa år", avslutar han.  

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-20

Fula ankungen blev hållbar svan

2024-02-20

Mikaels LIA-period ledde till en timanställning

2024-02-19

Små justeringar ger stora effekter

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

Visa liknande artiklar