Gå till huvudinnehåll

2023-05-15 | 12:14 (CEST)

Fem minuter med Lotta Lidgren

Stockholm Karriär Gärdet Värtahamnen

Bildkollage med bilder över Lotta i skidbacken, på bergsvandring och med sin motorcykel

Hur är det att vara drifttekniker i områden med storskalig stadsutveckling? Vi tog ett snack med Charlotte ”Lotta” Lidgren som är driftansvarig för våra fastigheter på Gärdet och i Värtahamnen.

Hej Lotta, vad gör du om dagarna?

- Som drifttekniker har jag ansvar för driften i husen, vilket innefattar allt såsom kyla, värme, ventilation, taken, fasaderna, yttre skötsel, you name it. Det är en väldigt bred roll, högt och lågt. Jag ansvarar också för att kolla energianvändningen, fjärrvärme, fjärrkyla och så vidare. Mina dagar är oftast helt uppbokade med hyresgäster eller entreprenörer.

Du ansvarar för driften på Gärdet och i Värtahamnen som är en del av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Bara i Värtahamnen ska 5000 boende och 20 000 arbetsplatser få plats. Hur är det?

- Jag tycker verkligen att stadsutvecklingen i Värtahamnen är en kul resa att vara med på. Värtahamnen kommer att byggas ihop med Norra Djurgårdsstaden som är en fantastisk plats. I området har vi fem fastigheter, varav en är Castellums huvudkontor i Stockholm i kvarteret The Rotterdam District och som är ett så kallat Symbiotic Office.

The Rotterdam District är Castellum I Stockholms första Symbiotic Office. Det vill säga ett kontor som är framtaget med ett särskilt holistiskt tänk för att få människan att må så bra som möjligt. Lotta som landar på huvudkontoret med jämna mellanrum förklarar närmare:

- Det är ett fantastiskt kontor så till vida att det finns otroligt olika miljöer. Här kan jag både välja att sätta mig i ljusrummet för att få energi, slänga upp fötterna på ett cafébord eller koppla upp mig mot dubbelskärmar inne i ett fokusrum. Det är verkligen inte överallt det finns så många olika miljöer som kan tillfredsställa så olika behov.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

- Jag gillar att vandra. Jag har en fascination för berg. I sommar planerar jag en vandringsresa i Europa, och jag har faktiskt redan bestigit Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Så en puck jag har på min bucketlist är att jag någon gång i mitt liv ska gå upp till Mount Everst base camp. Bortsett från vandring brinner jag (som den norrlänningen jag är) för alpin utförsåkning och att åka motorcykel.

Mer att läsa

2023-03-28

”Jag är helt övertygad om att det går att se i ett färdigställt projekt om det skett en god samverkan eller inte”

2023-02-21

Salim och Castellum, en perfekt matchning.

2022-11-21

Robin bestämde sig tidigt för Castellum

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december