Gå till huvudinnehåll

2022-11-22 | 23:00

Fint på jobbet triggar internt

Jönköping

Loungeyta på kontoret.

Hål i huvudet, att satsa på större lokaler mitt i en lågkonjunktur? Inte enligt Prevox Reklam i Jönköping. "Många i branschen krymper sina ytor eftersom en del arbetar hemifrån. Vi ser en enorm fördel med att vara på jobbet, det blir en härlig gemenskap", säger vd Peter Johansson.

Prevox Reklam har hållit till på Ekhagsringen 17 i tio år nu. I takt med att de har blivit fler och fler har de också blivit mer trångbodda. Det fanns tankar på att flytta till helt andra lokaler men så fick de reda på att…
– … lokalen bredvid skulle bli ledig och genom att riva två väggar kunde vi öppna upp för en större lokal, berättar Peter Johansson.

Stort bord med sittplatser.

Trevliga ytor det viktigaste

De nya lokalerna stod färdiga i september och företaget har nu utökat sina ytor till drygt 700 kvadratmeter. Här ryms kontorsplatser på båda våningsplan, ett fräscht personalkök och ett nytt konferensrum.
– Det viktigaste för oss var att få till trevliga ytor. Att ha det fint på jobbet triggar internt och gör att man trivs bättre. Vi hör också från kunder som kommer hit att de tycker det är väldigt trevligt, berättar Peter Johansson.

Många krymper sina ytor

Prevox Reklam är gammal i gamet. De är en känd aktör i branschen, det var Peter själv som startade företaget 1991. Branschen har förändrats mycket genom åren, inte minst den sista tiden.
– Det vi märker nu är att de flesta i vår bransch krymper sina kontorsytor. Många arbetar hemifrån vilket vi också gör till viss del. Vi ser samtidigt en enorm fördel av att vara på jobbet. Det blir en härlig gemenskap. Vi lunchar ihop och ibland hänger vi kvar och fortsätter umgås på kvällarna, berättar Peter Johansson och fortsätter:
– Många tycker nog att det är hål i huvudet att satsa på större lokaler och anställa mer personal mitt i en lågkonjunktur men vi har spännande projekt framöver så vi kör på.

Arbetsplatser på kontoret.

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”