Gå till huvudinnehåll

2023-05-31 | 11:06

Flytten blev en fullträff

Göteborg

Oväntade omständigheter tvingade restaurang Falutorget, som funnits på samma plats i över 30 år, att flytta. Men redan första dagen på den nya adressen var lunchsittningen fullsatt. Oliver Spasenoski, delägare, berättar om flyttlyckan och den kommande sommarsatsningen.

På restaurang Falutorget i Marieholm flockas lunchätarna. På bara en dryg månad har restaurangen hunnit göra succé i området och enligt Oliver Spasenoski har etableringen gått snabbare än väntat.

"Redan första dagen hade vi 400 gäster, vilket är jättebra. Jag tror att nyckeln till det är nyfikenhet från de som arbetar i området men också lojalitet från vår gamla kundkrets som hängt med hit", säger Oliver.

Oliver Spasenoski, delägare av restaurang Falutorget, tillsammans med kollegan Adam.

Familjeföretag på inrotad plats

Oliver som idag driver restaurangen tillsammans med sin syster, berättar att restaurangen i grunden är ett familjeföretag som funnits i över tre decennier.

"När vi tog över restaurangen från de tidigare ägarna var stället inarbetat. Vi har alltid haft en stabil kundkrets så det kändes först tråkigt att flytta från området", säger han.

Men det visade sig snabbt att flytten och den nya lokalen istället gav verksamheten ett lyft.

"Allt vi tidigare saknade har vi istället fått här. Nu har vi en fräsch och fin lokal med stuckaturer, uteservering på bryggan och fin utsikt mot vattnet", berättar Oliver.

Smidig övergång

Oliver berättar att de fick tillträde till den nya lokalen bara en vecka innan öppning.
Och tack vare gott samarbete med hyresvärden kom de i ordning i tid till premiären.

"Hela övergången gick smidigt och snabbt även om det var hektiskt att hinna allt på en vecka. Castellum har varit flexibla med att se efter våra behov och svara på alla våra frågor. De har hjälpt oss med allt från byggtekniska frågor till frågor om vatten och el", säger Oliver. 

Trots ny adress och många nya kunder är det fortfarande schnitzeln som håller förstaplatsen som den mest populära lunchrätten. Nu hoppas Oliver att restaurangens nya satsning ska bli minst lika omtyckt.

"Vi planerar att börja servera grillunch här under sommarhalvåret. Jag hoppas att gästerna ska gilla det och att det bidrar till en härlig atmosfär nu när sommarvärmen kommer", säger Oliver Spasenoski.

Mer att läsa

2023-05-31

Hisingen är hemmaplan för GPBM Nordic

2023-05-31

Ölbaren som blev TV-kändis

2023-05-31

“Vi är det gröna fåret på Ringön”

2023-04-20

En hållbar Rain Garden växer fram på Gateway Säve

Vill du utforska lokaler i Marieholm? Kontakta Therése!

Kommersiell Förvaltare

Therése Nilsson