Gå till huvudinnehåll

2021-09-06 | 07:47

Från Stångån till Mjärdevi

Linköping Mjärdevi

Matförpackningar på ett bord med grönsaker.

Heja Mocca Deli och Stångs magasin! Smaklig måltid alla matglada, Linköping har nämligen fått och får snart ännu en ny restaurang. Välkomna hit Mocca Deli och Stångs magasin!

Det var redan innan sommaren som Mocca Deli slog upp sina dörrar på Ågatan 21 och i november är det alltså dags för Stångs Magasins nya restaurang att öppna i Collegium, Mjärdevi.

Hand som håller i en tallrik med mat.

Mattias Weinhandl, ägare till Stångs magasin. Här har det handlat om att ta konceptet från Stångån upp till Mjärdevi där man kommer rikta in sig på luncher och catering.

– Det känns otroligt kul att få utöka våra restauranger och snart kunna erbjuda bra mat lagade på lokala råvaror även i Mjärdevi, säger Mattias

Alexander Barhanko är kommersiell förvaltare för byggnaden och den som har skött dialogen för Castellums räkning.

– Collegium är hjärtat i Mjärdevi och ett Collegium utan restaurang i denna lokal hade inte varit bra säger han. Stång Magasin är en otroligt fin restaurang, det ska bli spännande att se vad de kan göra.

”Vågar satsa”

Efter ett tungt år av restriktioner och begränsade öppettider är vi på Castellum såklart glada över nya tider och förutsättningar för våra hyresgäster.

– För ett år sedan, mitt i pandemin, hade det kanske inte varit möjligt att öppna upp helt nya restauranger, konstaterar Helén Adolfsson.

Alexander Barhanko håller med.
– Vi är så tacksamma att läget ser bättre ut och att det finns människor som vågar satsa.

Hungrig och sugen på att testa? Mocca Deli har hållit öppet sedan 14 juni och Stång Magasin räknar med att slå upp dörrarna 1 november.

Skylt med information om restaurangen.

Mer att läsa

2022-11-23

Som en gigantisk powerbank

2021-11-09

Fulladdat i Mjärdevi!

2021-09-06

Mjärdevi 2.0 – större, grönare och med mer puls

2021-09-06

Unik batterilagring till Vita huset