Gå till huvudinnehåll

2023-10-09

Full fart på Werket – Jönköpings nya mötesplats

Jönköping Werket

Det bubblar och sprudlar om Jönköpings nya mötesarena. Nu har restaurangen Carotte x Werket öppnat dörrarna på vid gavel och det är full fart i event- och konferensarenan. Heja Werket!

Restaurangen, som ligger i Werkets ljusa och luftiga atrium, är en destination i sig. För vad sägs om mat som lagas på säsongens närproducerade råvaror? Där, dessutom, varje del av råvaran tas tillvara i både matlagning och i bageri.

Serveras exempelvis morot så används morotsjuicen till sås, glace och frukostjuice, och morotsköttet till morotskaka. Inget ska gå till spillo. Mot slutet av dagen säljs eventuellt överskott från både restaurang och café i restaurangens ”rädda mig” -kyl".

Dessutom görs luncherna – som alltid utgår i från en vegetarisk rätt för att sedan kompletteras med kött, fisk eller kyckling – i både små och stora portioner. Kort och gott, det finns ett genomgående och medvetet hållbarhetstänk.

Kända kockar 

Teamet på Carotte x Werket har bred erfarenhet. Kockarna har arbetat på välkända krogar och restauranger som Sjön, Fagerhults och Elmia och även internationellt, på New Yorks Aquavit och cafékoncernen Fika. Dessutom erbjuds catering. Maten levereras på förfrågan och restaurangen kan tillhandahålla porslin, dryck, personal och kringtjänster.

Kocken Erik Beckman t.v och bagare Kalle Ulfves t.h

Från litet möte till större mässa

Sedan i våras finns det också möjlighet – för hyresgäster och allmänhet – att hyra mötesrum och boka konferens- och eventlokaler på Werket, för upp till 300 personer. Lokalerna är flexibla i möblering, du kan få all tänkbar service och koppla upp dig mot senaste tekniken. Även arenan kan möbleras, exempelvis inför en mässa.

Visst låter det bra? Eller till och med jättebra? Vi på Castellum är så stolta och glada över Werket.

Har du frågor, vill du veta mer? Kontakta gärna Carotte.

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-01-24

Werket vinnare av 2023 års Stadsbyggnadspris och i klassen God byggnadsvård

2023-12-12

Carotte x Werket = god mat med gott samvete

2023-12-12

En hållbar mötesarena – inifrån och ut

2023-12-12

”Här kan ni växa, krympa och skala om”

Visa liknande artiklar