Gå till huvudinnehåll

2021-12-09 | 11:03

Fullt uthyrt i historisk cityfastighet

Stockholm Torsgatan 22-30 City

Kollage med Fredrik och fastigheten.

Fastigheten på Torsgatan 22-30 är ett av Stockholms mest kända landmärken, ritad i jugendstil av Ferdinand Boberg och uppförd 1903-1906.

Efter en omfattande renovering har Castellum skapat moderna kontor i en fastighet, som idag erbjuder allt från co-working till padelbana, utegym och utearbetsplatser på de öppna innergårdarna. En av Stockholms mest spännande kontorsfastigheter är nu fullbelagd av nöjda hyresgäster.

- Det känns så klart jättebra att vi har lyckats hyra ut samtliga kontor i fastigheten trots att de allra flesta har jobbat hemma de senaste två åren. Det säger någonting om vad som kommer efterfrågas i framtiden när arbetsgivarna ska locka tillbaka sina anställda till kontoren, säger vår uthyrare Fredrik Öhlin.

Från mörk genomfartsled till ljus och öppen stadsgata

När Stockholm Vatten och Stockholms gasverk hade sina huvudkontor i fastigheten upplevdes Torsgatan som en mörk genomfartsled mellan Vasastan och Norrmalm. Genom att smalna av gatan och bredda trottoarerna har platsen blivit öppen och ljus, en stadsgata. Närheten till T-Centralen, Centralstationen och Arlanda Express gör kontoret attraktivt för många.

Trend att företag efterfrågar gemensam service

Fastigheten är omsorgsfullt renoverad med flera kulturhistoriska värden återskapade. Kontoren har högt i tak och stora fönster med fantastisk utsikt över staden, och genom co-workingföretaget United Spaces finns gemensam service för alla i huset. På de två gårdarna finns både padelbana och utegym för den som vill träna på lunchen.

- Jag ser en trend att företag efterfrågar gemensam service när de letar ny kontorslokal. Många tycker att det är onödigt att ha stora konferensrum som står tomma när de inte används. Då är det bättre att kunna hyra när behov finns och kunna betala per timme. Jag skulle säga att det är en perfekt kombo, säger Fredrik Öhlin.

Mer att läsa

2023-05-03

Castellum X Stockholm Art Week

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

2023-09-14

Så arbetar Castellum med neurodesign

2023-09-14

Resias väg tillbaka