Det härliga ljusinsläppet är påtagligt när vi blir välkomnade in på GP:s nya kontor på Stora Torget i Borås. Trots att det är en grå novemberdag utanför fönsterna är lokalen fylld av både ljus och liv. Här har för bara några veckor sedan den nystartade Borås-redaktionen flyttat in.

Marie Johansson Flyckt, Nyhetschef på GP Borås, visar oss runt. Det står fortfarande ouppackade flyttlådor i hörnen, och ramarna på väggarna ekar tomma. Men skrivbord och datorskärmar är på plats – det centrala för en nyhetsredaktion trots allt.

”Jag och en kollega har varit här i fyra veckor nu. Vi har varit här längst, det är ju verkligen några veckor gammalt bara.” säger Marie.

Det är ett sprillans nytt team på 6 personer som nu är på plats för att rapportera och granska det som pågår i Borås med omnejd.

”Jag är helt nyinflyttad till Borås själv dessutom, och man behöver verkligen vara på plats och bo här när man är nyhetschef. Höra vad folk snackar om, bli påverkad av vad som händer runt om kring och vara en del av det. Jag har dock flera kollegor som redan har väldigt bra lokalkännedom och erfarenhet här ifrån, jag litar verkligen på dom”, fortsätter Marie.

Interiörbild från kontoret.

Två personer vid ett bord.

Och hur kommer det sig att det öppnade en redaktion just i Borås?

”GP har ju satsat ganska mycket på journalistik över lag de senaste åren, och det har gått bra. Och Borås är en stor stad, näst största staden i Västsverige, och man har verkligen sett behovet av att ha folk på plats för att kunna bevaka ordentligt här. Man vill nå ut till fler människor helt enkelt och erbjuda fördjupningar med GP:s stora muskler i ryggen.”, säger Marie.

Det finns ett starkt sport- och kulturliv i staden, något som märks av i Boråsarnas nyhetsintresse.

”Sport, kultur, nöjesliv, restauranger och politik… Det är så mycket som händer här och det märks att det finns ett väldigt rikt utbud som invånarna är intresserade av att hålla koll på. Vi har redan folk som hör av sig och tipsar oss om vad som händer runt om kring i stan. Hittills har det varit väldigt positiva reaktioner på att vi kommer hit”, säger Marie.

Lokaler mitt i stan skapar närhet till invånarna

Redaktionen sitter nu mitt i hjärtat av staden vid Stora Torget. Marie berättar att det är perfekt att ha utsikt över torget för att se vad som händer, och samtidigt kunna komma ut mitt i pulsen och höra vad folk pratar om och gör.

”Vi trivs så bra här! Vi är så himla glada att vi hittat så fina lokaler. Det är roligt att gå till jobbet varje morgon och jag är verkligen nyfiken på framtiden och på vad vi ska åstadkomma här.” säger Marie.

Kollage med interiör och exteriör.

Lokalerna erbjuder både mindre rum för samtal, och stora gemensamma utrymmen med samlingsplatser och skrivbord som skapar en interaktiv redaktionsmiljö.

”Det märks redan att det är riktigt bra lokaler att jobba i. För att skapa en dynamisk redaktion vill man ju inte sitta för långt ifrån varandra, utan bara gå undan till ett av mötesrummen om man ska ta något samtal eller fokusera på något extra noga. Men annars är det superbra att kunna sitta så här öppet och höra vad alla andra pratar om och håller på med. Man ger varandra inspiration, håller sig uppdaterad, och utsikten och ljuset i lokalen bidrar ju verkligen till trivseln.”, berättar Marie.

Och vad tror du om Borås och redaktionens framtid?

”En mellanstor stad som Borås spelar stor roll i regionen när det gäller saker som tillgängliga bostäder, framför allt med så bra pendlingsmöjligheter till bland annat Göteborg. Jag tror att staden kommer att spela en fortsatt roll i närområdet och vi hoppas kunna driva på debatt, få läsarna att bli nyfikna på vad som händer här och kanske prata om det vi lyfter vid frukostbordet på morgonen. Och så hoppas vi att folk fortsätter att höra av sig och att vi får en fortsatt bra relation med Boråsarna!” avslutar Marie.

Intresserad av att hyra lokal i Borås? Hör av dig till vår uthyrare Irén!

Irén Hagström
iren.hagstrom@castellum.se
0705-40 00 42