Gå till huvudinnehåll

2023-05-22 | 09:25

Hållbarhetsverifikat visar vägen för DVel

Lund Hållbarhet

Två kvinnor sitter vid ett skriv bord med ett mätinstrument

Nyligen blev DVel hållbarhetsverifierade av Ideon-bolaget VERIFY Agency och målet är nu att 40 procent av omsättningen ska komma från kunder som tar fram tekniska lösningar på miljöproblem.

Många kunder blir hänförda när de kommer in i takvåningen på Scheelevägen 32 på Ideon Science Park i Lund. Här huserar DVel sedan fem år tillbaka och stortrivs.

”Det är värdefullt för oss att ha lokalen på Ideon Science Park eftersom många av våra kunder finns här. Vi kan peka ut från vårt kontor åt alla håll och säga ”där är vår kund” – det är häftigt. Även nätverk som finns inom Ideon Science Park är väldigt värdefullt för oss”, säger Rebecca Honnér, HR på DVel. 

DVel jobbar med lösningar kring allt som går att mäta och levererar till alla som behöver testa hårdvara – antingen för produktion eller i utvecklingssyfte. 

”Allt som fysikaliskt går att mäta ger vi oss på och bygger system som testar allt från tågbromsar till kärnbränsle via medicinteknik, elektronik och mycket annat. Just nu bygger vi till exempel testsystem åt ett flertal värmepumpsproducenter men även åt RISE som testar och certifierar värmepumpar”, säger Linus Amoli, projektledare på DVel.

Vid årskiftet blev DVel hållbarhetsverifierade av Ideon-bolaget VERIFY Agency, vilket formar framtiden för dem nu. 

”Hållbarhet ska vara en naturlig del av vår verksamhet. Vår vision är att möjliggöra innovation genom att förse våra kunder med noggranna mätdata som de kan lita på. Den visionen i sig är motiverande och spännande för oss men det blir extra roligt nu när vår målsättning är att minst 40 procent av vår omsättning ska komma från kunder som tar fram tekniska lösningar på miljöproblem. Att se hur vi bidrar till hållbarhet och grön omställning är fantastiskt”, säger Linus Amoli, som är ansvarig för att driva hållbarhetsarbetet.

DVel grundades 2012 och Riki Virc ser tillbaka på en drygt tioårig, fantastiskt rolig resa. I dag är man 26 medarbetare varav de flesta är doktorer i fysik eller civilingenjör.

”Mitt varför, när jag var med och startade DVel var just att ha roligt och för mig är det att arbeta med smarta och drivna människor. Snart har vi varit verksamma i fem år på Ideon och vi ångrar inte en dag att vi flyttade hit”, säger Riki Virc, vd på DVel.

Mer att läsa

2023-05-31

Castellum fortsätter att satsa stort på hållbar mobilitet i Borås

2023-05-30

”7Stjärnan är en symbol för framtidens kontorsmiljö”

2023-05-24

Eden når högsta nivå av hållbarhet och välmående med WELL Core Platinum-certifiering

2023-05-23

”Vi uppskattar alla förslag från hyresgäster!”