Gå till huvudinnehåll

2022-12-21 | 23:00

Här blandas internationella mästerskap och barnkalas

Borås

Person vid arkadspel.

På Bryggaregatan 18 i centrala Borås ligger Laserdome Gameroom. En plats för Boråsarna att samlas på och underhållas med mängder av arkadspel, adrenalinfylld laseraction och blinkande flipperspel. Här har den perfekta lekfulla lokalen skapats, och atmosfären bjuder in till härliga skratt och en plats där tävlingsinstinkterna sätts på spänn.

"Här kan vi använda miljön och lokalens förutsättningar i utformningen av aktiviteter", säger Simon Torngren, VD på Laserdome Borås.

Och det finns ett stort intresse i Borås för de spel och den underhållning som erbjuds här. Det anordnas ofta barnkalas och andra större evenemang som fyller lokalen med liv och rörelse, precis som en spel- och arkadhall är ute efter.

"Ja, det finns verkligen ett stort engagemang hos Boråsarna. Laserdome har funnits i Borås i 20 års tid. Extra roligt när föräldrar berättar att de själva hade kalas här och nu har deras barn det", säger Simon.

Ungdomar vid biljardbord.

Och det är inte bara för lek som hallen används, utan här spelas det även på fullt allvar. Senast i slutet av november anordnades flipper-SM här i lokalerna, där engagerade spelare från hela Sverige anslöt för att spela om den ärofyllda förstaplatsen.

Christian Holmsten driver Pinballseye, Sveriges största flipperhall, i en del av Laserdome-lokalen med fokus på flipperspel. Här erbjuds idag en uppsjö av olika flipper- och arkadspel för spelsugna att samlas kring. Och även stortävlingar drar hit besök.

"Vi var 210 personer här nu för ett litet tag sen när vi anordnade flipper-SM, och hade massor av spel, skärmar och bar i gång. Här har även EM gått av stapeln, där 255 spelare plus annat folk runt om kring var med. Vi har haft flera SM och EM-tävlingar här sedan jag startade", säger Christian.

En lokal med rätt förutsättningar

För att skapa en lekfull miljö med rum för tävlingarnas allvar krävs rätt lokal.

"Vi kan verkligen använda lokalens förutsättningar i utformningen av aktiviteter och miljön. Lokalen har dessutom ett bra centralt läge i Borås vilket är en förutsättning för vår typ av verksamhet", menar Simon.

Och vad är framtidsplanerna här i lokalen?

"Expandera med fler spännande aktiviteter!", avslutar han.

Intresserad av att hyra lokal i Borås? Hör av dig till vår uthyrare Irén!

Mer att läsa

2022-11-14

Göteborgs-Posten öppnar ny redaktion – mitt i centrala Borås

2022-10-03

Historien lever kvar i Regementet

2022-09-26

Höstsolen skiner på Borås

2022-05-12

Hennes gosedjur blev en viral framgångssaga

Kontakta oss

Uthyrare

Irén Hagström