Gå till huvudinnehåll

2021-02-17 | 11:57

Här kan du öva golfsvingen – året runt

Jönköping

Ett rum med golfklubbor framför en skärm med golfbana.

Snö och minusgrader spelar ingen roll, nu kan golfsugna Jönköpingsbor träna året om. På Kindrensgatan 3 har nämligen Indoor Golf slagit upp dörrarna.

”Vi vill kunna njuta av sporten hela året”

Snödrivor, minusgrader och inte ett grönt grässtrå så långt ögat kan nå? Inga problem. På Kindgrensgatan 3, hos Indoor Golf i Jönköping, kan du öva golvsvingen året om.

– Vi fick idén eftersom vi själva saknade ett ställe att spela golf på under vintern, förklarar Louice Silvärn som driver anläggningen tillsammans med sina tre vänner, golffantasterna Tobias Jonsson, Eric Nilsson och Astrid Antonsson.

Vad är indoor golf?

– Indoor golf är en inomhusgolfhall med lounge där man kan spela golf året om. Här kan du spela 18 hål inomhus, oavsett årstid, utan att det tar mer än en timme i anspråk.

Berätta, hur går det till?

– Spelaren slår sina golfslag med egna golfklubbor från en utslagsmatta in i en projektorduk. Bakom spelaren mäts golfslagen av en simulator. Simulatorsystemet, en Trackman 4, mäter en mängd olika data, till exempel längd, svingspår och bollträff. Sedan spelas slaget upp på projektorduken där du ser hur det skulle ha sett ut i verkligheten. Du kan välja mellan att träna på rangen, spela upp till 80 olika banor i världen eller utmana dina vänner på en närmast hål-tävling.

Och ni har fått en fin start?

– Ja, verkligen! Verksamheten har rullat igång bra och kunderna har hittat hit. Vi är övertygade om att vår anläggning med simulatorer kommer att hjälpa många golfare att hålla igång sitt spel även under de kalla månaderna i Sverige. Vi vill ha en verksamhet där kunderna trivs och tycker det är roligt, då kan vi utvecklas som företag och utöka med fler simulatorer i Jönköping.

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”