Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

”Här kan ni växa, krympa och skala om”

Jönköping Werket

En dörr med texten United Spaces som vätter ut mot en innergård

Ett inspirerande kontor för egenföretagaren eller attraktiva ytor för det större gänget – här på Werket erbjuds flexibla kontor i olika storlekar och miljöer. I november 2023 öppnades dessutom dörrarna till den helt nya coworking-ytan. Och förresten – vad sägs om fågelkvitter?

Ja, här på Werket finns något för alla, oavsett storlek på företag och oavsett bransch. Här finns kontor där du kan stänga om dig, för företag med en person upp till 30 och …
”… vi har också flera inspirerande loungeytor där du som medlem sätter dig där det passar bäst för dagen och stunden”, berättar Evelina Hjalmarsson, Community Manager på United Spaces, dotterbolag till Castellum.

Matcha behoven = A och O

A och O är att ni som hyresgäst på Werket landar kontor som matchar era behov.
”Vi strävar alltid efter att i ett tidigt skede göra en arbetsplatsstrategi tillsammans med hyresgästen”, berättar Åsa Brantgården, chef för kommersiell förvaltning vid Castellum i Jönköping, och fortsätter:
”Vi frågar oss vilka behov som finns och hur kontoret kan matcha dem. Hur ser gruppens och individens behov ut? Hur mycket nyttjar man mötesrummen och under vilka tider? Hur och var tar man pauser, vid pingisbordet eller under ett gympass?”

Hur vill man att företaget ska uppfattas och hur kan kontoret bidra till den bilden? Ett kontor kan verkligen vara ett sätt att knyta åtråvärd personal till dig. Det handlar, förklarar Åsa Brantgården, om att lära känna sin hyresgäst på bästa sätt. 
”Vi vill arbeta långsiktigt med våra hyresgäster och lära känna dem och då är det toppen att ställa dessa frågor.” 


”Oväntade affärsmöjligheter”

Företag, från vitt skilda branscher, har hittat hem på Werket och med den nyöppnade coworkingytan hoppas Evelina och hennes kollegor på en mix även där. 
”Det är i mixen vi hittar oväntade affärsmöjligheter, nya startups bildas och samarbeten inleds. Det bästa vi vet är att få vara med på ett företags bolagsresa. Från en eller två personer i ett loungemedlemskap som sedan växer, behöver rekrytera och flyttar in i ett eget kontor. Med Castellum som moderbolag kan vi dessutom följa med på hela företagsresan om de växer ur våra lokaler. En unik möjlighet som vi kan erbjuda inom koncernen”, säger Evelina Hjalmarsson och fortsätter:
”Vi har heller inga bindningstider på avtal, vi har korta uppsägningstider och vi anpassar lokalerna efter företagens behov – oavsett om det handlar om att växa eller krympa.”
Ja, det är skräddarsydda lösningar som gäller.
”Vi utformar efter hyresgästernas behov”, konstaterar Åsa Brantgården. Önskas det öppet landskap, tysta rum, cellkontor eller touch down? Vi bygger kontoret utefter deras önskemål och – såklart – med tips och råd från oss.”

Återbruk inifrån och ut

Återbruk är och har hela tiden stått i självklart fokus här på Werket. Bland annat i de två nyckelfärdiga kontor som Castellum låtit bygga. De två nyckelfärdiga kontoren är på hundra kvadratmeter vardera och är båda möblerade och klara. Här finns wifi, kaffebryggare, skrivare – ja allt du kan tänkas behöva.
”Vi har återbrukat allt från mattor, undertak, belysning, kök, möbler till ventilation – ja ner på skruv- och mutternivå. Och det är inget någon skulle märka av, det har blivit jättesnyggt och fint. Och det känns ju såklart jättebra”, berättar Åsa Brantgården.

Fågelkvitter och naturnära material

Det har också funnits ett medvetet fokus på att skapa en miljö som bidrar till välbefinnande.
”Vad använder vi oss av för belysning, vilka kulörer och texturer? Inredningen påverkar hur vi mår och hur vi presterar, hur kreativa vi är”, menar Evelina Hjalmarsson.

Och vad mår vi bra av?
”Människan mår bra av naturen. Därför har vi fågelkvitter i vissa delar, vi använder oss av naturnära material, gröna växter och släpper in så mycket dagsljus som möjligt.”
Åsa Brantgården håller med.
”Och så mår vi riktigt bra av att träffas, att få arbeta nära våra kollegor. Det är då vi utvecklas och kan utveckla våra produkter tillsammans, vara innovativa. Den sociala biten är jätteviktig. Som människa behöver man träffa andra och vi behöver få frågan hur mår du i dag?”.

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-01-24

Werket vinnare av 2023 års Stadsbyggnadspris och i klassen God byggnadsvård

2023-12-12

Carotte x Werket = god mat med gott samvete

2023-12-12

En hållbar mötesarena – inifrån och ut

2023-10-09

Full fart på Werket – Jönköpings nya mötesplats

Visa liknande artiklar