Gå till huvudinnehåll

2022-11-02 | 23:00

Holiday Fritid har hittat hem i Kungsbacka

Kungsbacka

Exteriörbild av fastigheten.

Coronapandemin gjorde stora avtryck på vårt samhälle – men inte allt var negativt. För Holiday Fritid tillförde förändringen en positiv effekt när campingverksamheten i Sverige blommade ut på en helt ny nivå. Nu har de nyligen flyttat in i en ny stor lokal på Borgås Gårdsväg 15 i Kungsbacka där de kommer kunna fortsätta växa och frodas. Men anledningen till den snabba flytten var mer dramatisk än önskat.

Grossistföretaget Holiday Fritid säljer campingtillbehör och har långa anor flera årtionden tillbaka. Idag levererar de outdoor-utrustning till hela Sverige, från Skåne till Norrland, men även i många av våra grannländer och affärerna har blomstrat under pandemin.

”Många har köpt husvagn och husbil under pandemin som inte har gjort det tidigare. Det är ju dessutom så att många innan också haft en uppfattning om camping att ’det är ingenting för mig’, men fler och fler upptäcker fördelarna och hur kul det är”, säger Sten Johansson, platschef på Holiday Fritid.

Nyligen har både kontor och verksamhetslokal hamnat i nya större lokaler i norra Kungsbacka, och här trivs Sten och hans kollegor riktigt bra.

Lastbilar utanför fastigheten.
När Holiday Fritid flyttade in på Borgås Gårdsväg 15.

”Flera av oss är ju Kungsbackabor, så vi har ju lite kommit till hemmaplan. Jag har ett förflutet i området sedan många år tillbaka och verkligen blivit riktigt bra sedan dess, vi trivs väldigt bra. Det finns en fin variation på lunchställen på ett sätt som vi inte haft tidigare, och närhet till massa butiker också.”

Att byta lokal hade Holiday Fritid varit inne på i flera år, men anledningen till att det blev en så blixtsnabb process var inte helt odramatisk.

Storbranden i Kållered

”Våra tidigare lokaler var inte speciellt endamålseniga, och vi hade intresse av lokalen vi sitter i nu sedan innan. Så den fanns verkligen i tankarna när det brann. Då var det inte svårt att slå slag i saken”, säger Sten.

En tidig augustimorgon i år larmades räddningstjänsten till en storbrand hos en annan fastighetsägare i Kållered utanför Göteborg. Branden tog över ett dygn att släcka, och stora delar av Holiday Fritids varor påverkades.

”Vi klarade ändå en hel del varor. Vi hade dom lite utspridda i olika lokaler där vi satt i Kållered. Så mycket brann men mycket klarade sig också. Och sen har vi tur att vårt moderbolag i Norge har i stort sett samma sortiment som oss, så under första perioden innan fullt lager igen har dom stöttat med leveranser.”

Men mitt i eländet fanns ändå ljuset i att det redan fanns en lokal i närheten som de visste att de var intresserade av. Och inflytten gick snabbt.

”Det brann på måndagen, och på torsdagen flyttade vi in. Det var helt otroligt. Det tog en vecka efter branden innan vi skickade ut den första leveransen igen och det var verkligen en symbolisk leverans.", säger Sten.

Fastigheten med bil utanför.

”Var vi 30 år på förra stället så ska vi kunna vara 30 år här också”

Just nu pågår ett renoveringsarbete i lokalen som ska optimeras för verksamheten. Nu i dagarna började ombyggnationerna till kontoret på övervåningen och entrén som ska bli klart i början av nästa år.

”Vi sitter ganska spartanskt just nu men vi skyndar långsamt och vill få till det bra. Lite tillfälliga lösningar får vi leva med ett tag för vi trivs väldigt gott här, och här har vi tänkt att stanna. Var vi 30 år på förra stället så ska vi kunna vara 30 år här också. Det känns riktigt bra.” säger Sten.

Vill du veta mer om vad som händer hos oss i Kungsbacka?

Vill du veta mer om våra lokaler i Kungsbacka? Kontakta Mikael!

Mikael Andersson
mikael.andersson@castellum.se
076-612 04 96

Mer att läsa

2022-09-15

”Jag gillar Kungsbacka jättemycket – här blir jag definitivt kvar”

2022-06-02

Veteranpoolen skapade mötesplatsen där alla trivs

2022-05-01

Nu sparas det på energin i Kungsbacka

2022-04-26

Sellpower - med fokus på kvalitet och nära relationer