Gå till huvudinnehåll

2023-12-14

”Hundra procent kött, salt och peppar”

Örebro

"Vi tyckte att det saknades en restaurang med kebab som bygger på rent kött, varken pressat eller processat. Här är det hundra procent kött, salt och peppar som grillas på spett över gasolgrillen", berättar David Kurt, ägaren till nyöppnade restaurangen Kusinen på Stortorget i Örebro.

Det är ägarna bakom restaurangerna Sorella, Fratelli, Mocca Deli och Sobi som nu har öppnat den nya restaurangen – Kusinen – på Stortorget. Restaurangen, som slog upp portarna i november, har fått en fin start.
"Det har rullat på jättebra. Många är nyfikna och vi har många återkommande gäster. Sedan, med tanke på lågkonjunktur och läge, tror jag mycket handlar om att kunna erbjuda en upplevelse på en restaurang som både är folklig och prisvärd. Jag, till exempel, går gärna ut och käkar med mina vänner ett par gånger i veckan och då måste det funka för plånboken."

Det blir två restauranger i en och samma lokal?
"Precis. Det är en restaurang med två koncept – Sorella och Kusinen. Ytan är densamma men vi har anpassat lokalen, bland annat med ny ventilation och byggt ett öppet kök. Det blir bättre kommunikation mellan kök och service och mellan gäster och kök. För kockarna på Sorella blev det här ett lyft, de tycker det är superkul att kunna blicka ut över gästerna.

Och det fortsätter hända grejer med lokalen? 
"Ja, steg ett var att anpassa lokalerna. Steg två blir att öppna upp med fönster och entré mot gården på Stallbacken, där vi också kommer skapa en uteservering sommartid."

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2024-02-19

Läget ljusare – nya bolag och idéer växer fram

2023-12-13

”Jag längtar till jobbet!”

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

Visa liknande artiklar