Gå till huvudinnehåll

2023-05-02 | 08:26

I rätt tid, i rätt läge – ny outlet på Solåsen

Jönköping

Ihoprullade orientaliska mattor som ligger på varann en butik

Nu har vår hyresgäst Kilands Mattor öppnat en outletbutik på Solåsen. "Vi ville göra en satsning för att möta den tid vi lever i", berättar vd Martin Kiland.

Kilands Mattor har haft butik i Jönköping i 50 år och har de senaste åren gått i tankarna om att öppna en outlet. Sagt och gjort – i slutet av mars slog de upp portarna, ett stenkast från deras huvudbutik och lager.
"Det varit speciella tider de senaste åren. Efter pandemin märkte vi av en nedgång och det gör vi även nu med energikris och höjda räntor. Köpkraften hos konsumenterna ser annorlunda ut och då ville vi möta det genom att öppna en outlet", berättar Martin Kiland och fortsätter:
"Vi ser det här som en långsiktig satsning, att ha ett ben mot lågprismarknaden." 

”Passar oss utmärkt”

Här på Solåsen huserar flera större butiker, bland andra Plantagen, Mediamarkt, K-Rauta, Jysk och Biltema. Lokalen där Kilands Mattor nu har flyttat in har ett utmärkt skyltläge mot E4:an och samtidigt ett något knepigt läge eftersom den ligger på fastighetens baksida.
"Det är såklart en utmaning men vi har skyltat upp rejält så att vi ska synas", berättar Martin Kiland. 

Lokalen, som är på drygt 500 kvadratmeter, var för stor för Martin och hans kollegor men genom att skärma av ytorna hyr de nu halva ytan. Så. Om de kommit till rätta och trivs? Jojomän.
"Det var en fräsch lokal vi flyttade in i med bra grundbelysning och enhetligt golv, den passar utmärkt för vår butik. Sedan har vi byggt upp butiken med rätt enkla medel och fått det att se snyggt och trevligt ut. Vi trivs!"

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”

2023-05-02

”Vi stoltserar gärna med våra lokaler”

2023-05-02

”En enorm skillnad – ett modernt hus”