Gå till huvudinnehåll

2022-09-15 | 07:36

”Jag gillar Kungsbacka jättemycket – här blir jag definitivt kvar”

Kungsbacka

Bildkollage med Håkan och utemiljö.

Orco Kommunikation är relativt nyinflyttade på kontorshotellet på Energigatan 11. Här har Håkan Leeman, personen bakom företaget, suttit i knappt 6 månader. Men Kungsbacka har han kallat sitt hem i mer än 4 år nu.

”Jag är ursprungligen från Landvetter, och har bott uppe i Stockholm i många år, men hamnade i Kungsbacka tack vare kärleken. Jag gillar Kungsbacka jättemycket – här blir jag definitivt kvar, närheten till naturen är fantastisk” säger Håkan.

Orco Kommunikation är ett litet företag – det består av Håkan. Han jobbar med rådgivning och konsulttjänster inom sponsring och donationer för medelstora och stora företag. Det innebär stort fokus inom sportindustrin.

”Jag törs nästan säga att det inte finns någon annan i Göteborgområdet som gör det jag gör. De stora fördelarna med jobbet är att ingen dag är sig lik – jag sitter med allt från att skriva ihop avtal till spännande projektledarroller”

Och var kommer namnet Orco Kommunikation ifrån?

”Det är en lite rolig detalj egentligen. Jag bodde uppe i Stockholm när jag bytte namn på företaget, och då bodde jag på Trollvägen. Och på italienska heter troll just Orco – där ifrån kommer namnet”

”Man behöver personer omkring sig”

Håkan sitter nu på kontorshotellet på Energigatan i Kungsbacka, och här har han nära både till centrum och motorvägen. Han berättar att han suttit på andra kontorshotell närmre Göteborg innan, men att det låg en bra bit hemifrån och stor del av morgnarna och eftermiddagarna fick spenderas i bilköer. Det tog inte lång tid innan han bestämde sig för att det var läge att hitta en arbetsplats i Kungsbacka som låg närmare hans hem.

”Jag letade verkligen aktivt i och runt Kungsbacka för att hitta ett bra ställe att sitta på. Jag var väldigt noggrann och var och tittade på flera olika kontorshotell, men jag valde det här dels för att det var bra rent ekonomiskt, men framför allt för det verkade sitta så himla trevliga människor här. Människor som jag kanske inte hade jättemycket gemensamt med arbetsmässigt, men som nästan alla befinner sig i en liknande situation som jag. Enskilda företagare eller personer som jobbar som agenter till större bolag och sitter själva. Det känner man verkligen en koppling till och det känns positivt att man delar situationen. Sen hittade vi ett jättebra, stort och trevligt rum här som passar perfekt! Det är ljust och alldeles i min smak” säger Håkan.

Att jobba hemifrån har aldrig varit något som passat Håkan, trots att han i många år arbetat ensam.

”Jag har provat att jobba bara hemifrån under en period – men det var verkligen ingenting för mig. Jag blev så otroligt isolerad så att jag till slut började prata med hunden. Man behöver personer omkring sig som man kan träffa för en fika eller käka lunch med. Den sociala delen är väldigt viktig, och den får man här”

Det låter som att du trivs bra i miljön här?

Ja absolut! Jag trivs verkligen jättebra. För mig passar det med gemensamma ytor, som lunchrummet, där man får möjlighet för ett socialt utbyte och där man knyts ihop tätare”

Vad skulle du säga är det bästa med närområdet?

”Det är så enkelt att ta sig runt! Både om jag har fysiska möten i Göteborg till exempel, eller om jag ska söder ut. Varla är en så bra knutpunkt på det sättet, det är väldigt smidigt att ta sig till och från – och här finns även gott om parkeringsplatser. Jag har tänkt på att börja cykla hit ett tag nu dessutom, det hade inte tagit så lång tid för mig. Jag ska bara ta tag i det”, säger Håkan och ler.

Vill du veta mer om våra lokaler i Kungsbacka? Kontakta Mikael!

Mikael Andersson
mikael.andersson@castellum.se
076-612 04 96

Mer att läsa

2022-11-02

Holiday Fritid har hittat hem i Kungsbacka

2022-06-02

Veteranpoolen skapade mötesplatsen där alla trivs

2022-05-01

Nu sparas det på energin i Kungsbacka

2022-04-26

Sellpower - med fokus på kvalitet och nära relationer