Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

”Jag har stortrivts här”

Norrköping Karriär

Isabelle Kitti läser till fastighetsförvaltare på TUC yrkeshögskola i Linköping och det är en helt ny bransch hon ger sig in i, fast kanske ändå inte?

"Som frisör hade jag många kunder från fastighetssektorn och blev nyfiken. Jag var sugen på att börja arbeta med något nytt men fortfarande nära kunder, gärna med ett kontor som bas. Jag tog aldrig riktigt tag i drömmen, jag levde genom kunderna!" skrattar hon.

Nu har du tagit tag i drömmen?
"Ja, en av mina bästa vänner tipsade om utbildningen och påpekade att detta ju rimmar med vad jag vill. Dessutom är det en mansdominerad bransch som behöver fler kvinnor".

Och nu gör du praktik hos oss! 
"Precis! Jag läste på om Castellum och förstod att man arbetar mycket med hållbarhet. Det finns ett modernt sätt att tänka, inte minst när det gäller energieffektivisering. Man arbetar även med social hållbarhet vilket ligger mig varmt om hjärtat".

Vad har du fått göra under praktiken?
"Massor! Jag har fått vara med på kundmöten, samtal med potentiella hyresgäster, workshops, säljprocesser och marknadsgruppsmöten med andra fastighetsbolag där man diskuterat hur vi kan göra Norrköpings stadskärna mer attraktiv. Jag har också varit med på möten som rör Inre hamnen, ett helt nytt område som byggs upp".

"Det har varit väldigt lärorikt och jag suger åt mig som en svamp. Här kan jag också bolla funderingar. Om jag klurar på hur man gör en kalkyl för en stor renovering har jag alltid någon att fråga. Alla är så behjälpliga".

Och drömmen framåt?
"Det vore fantastiskt kul att jobba med någon form utav stadsutveckling, att vara med och göra Norrköping ännu bättre, gärna så här på ett fastighetsbolag".

En nöjd LIA-praktikant?
"Praktiken har varit utvecklande och kul, jag har stortrivts här. ”En värd bortom det förväntade” stämmer så bra å Castellum. Sådan vill jag också vara som person".

Vi på Castellum tar ofta emot praktikanter inom flera olika arbetsområden: förvaltning, affärsutveckling och projekt, uthyrning, IT, ekonomi och HR. Vill du veta mer om hur vi lägger upp planen för praktiken och varför vi tycker det inte bara är självklart utan också helt avgörande att öppna upp för praktikanter? Hör av dig till Tommy Svärd som är affärsområdeschef för Castellum i Norrköping och Linköping.

Mer att läsa

Läs artikeln

2023-10-10

”Jag har känt mig som en tillgång”

2022-04-05

Säg hej till Tommy - Ny affärsområdeschef i Östergötland

2022-02-21

Säg hej till Anna och Roger!

2024-02-28

Castellums engagemang för ungas drömmar med My Dream Now

Visa liknande artiklar