Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

En hållbar mötesarena – inifrån och ut

Jönköping Werket

Planerar ni ett mindre möte för teamet, en inspirerande konferens för hela företaget eller kanske en större branschmässa? Här på attraktiva och – inte minst – hållbara Werket är allt möjligt.

Utbudet på konferens- och möteslokaler kunde knappast vara bättre. Här på Werket i centrala Jönköping finns flera flexibla utrymmen och lokaler med plats för 4 upp till 300 personer. Lokaler för allt från det lilla mötet till den stora mässan, för dig som hyresgäst på Werket och för allmänheten. 

”Nya sätt att tänka”

Lokalerna möbleras enligt önskemål och som gäst har du alltid tillgång till den senaste tekniken. Du kan välja att nyttja konferensen, aulan, restaurangen eller Torget.
”Det finns många olika typer av miljöer här vilket främjar kreativitet och nya sätt att tänka. Det är lätt att få till lustfyllda möten här”, säger site manager Anna Hjertquist.

Servicedesk av gamla plåtar

Både i byggprocessen och i möbleringen av Werket har återbruk och hållbarhet varit högsta prioritet.
”Vi har återbrukat så mycket material det bara går. Vi har bland annat byggt en servicedesk av gamla fasadplåtar, byggt möbler av spillbitar och av granbarkborrskadat trä, material som annars skulle ha slängts. Vi har också återanvänt och klätt om möbler till konferensdelen.”

Varför är det viktigt att tänka återbruk?
”Det handlar om minsta möjliga klimatpåverkan, att ta tillvara det som finns i stället för att slänga eller bygga och köpa nytt. Dessutom blir det ett väldigt varmt och härligt resultat, huset får en själ på ett helt annat sätt,” betonar Anna.

”Gärna spontana möten”

Mycket händer på Werket och mer är  på gång. En ny coworkingyta öppnade i  november 2023 och inom en snar framtid kommer det att öppnas upp för event för upp till 600 personer, jämfört med dagens 300.

För den som hyr mötesrum, konferenslokaler eller annan eventyta på Werket finns dessutom alla möjligheter att addera frukost, fika, lunch, frukt, middag och bar. Och önskas eventpersonal hjälper bemanningsföretaget Carotte Staff till. Och alla, poängterar Anna Hjertquist, är välkomna.
”Det här är och ska vara ett öppet hus som är öppet för alla. Möten och människor står i centrum, gärna spontana möten. Vi vill ha ett levande hus.”

Läs gärna mer och boka här

 

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-01-24

Werket vinnare av 2023 års Stadsbyggnadspris och i klassen God byggnadsvård

2023-12-12

Carotte x Werket = god mat med gott samvete

2023-12-12

”Här kan ni växa, krympa och skala om”

2023-10-09

Full fart på Werket – Jönköpings nya mötesplats

Visa liknande artiklar