Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

Kreativiteten frodas i Pellerins Margarinfabrik

Göteborg

Det syns bra från både väg och järnväg, namnet som förevigats i den vackra tegelfasaden. Pellerins Margarinfabrik står med stora tidstypiska bokstäver och minner om en svunnen epok. Idag ägs de tidigare fabriksbyggnaderna i Olskroken av Castellum och är ett kreativt nav för många olika verksamheter, mitt i en av Göteborgs mest dynamiska stadsdelar.

”Jag kom hit en kväll 2018 för att titta om den här platsen kunde vara något för oss och föll pladask. Här skulle vi vara!” säger Sofia Franzén, vd för kommunikationsbyrån Hey Communication och systerföretaget Hey Space, som är en arena för coworking och event. 

Gänget på Hey Communication.

Båda företagen håller till i längan mot Ånäsvägen, som ursprungligen lär ha varit margarinfabrikens stall.

”Vi älskar verkligen känslan här. Teglet, träbalkarna, takhöjden och de stora fönstren ger en fantastiskt fin atmosfär. Blandningen av olika verksamheter, med kulturarbetare, hantverkare och journalister är också väldigt trevlig. Vi har en god grannsämja och ett bra utbyte både affärsmässigt och socialt.”

På hörnet i samma byggnad ligger Desserter utan gränser, som specialiserat sig på hantverksmässigt tillverkade sötsaker med lakritssmak. På 113 kvadratmeter ryms både tillverkning, kontor och en publik del som bland annat används för lakritsprovningar och som kafé.

”Det här är en perfekt omgivning för oss, vi trivs superbra. Tanken är att utöka verksamheten med fler publika evenemang framöver. Just nu håller vi på att förbereda inför årets julmarknad 17 december. Då blir det kolor i olika smaker och julfika, men också mycket annat från andra inbjudna mathantverkare”, berättar Lotta Raab, som äger och driver Desserter utan gränser.

Både Sofia och Lotta ser läget med Redbergsplatsen och Gamlestadens station på bekvämt avstånd som en stor fördel. Här är det nära till det mesta, samtidigt  som området är en liten värld för sig själv, varsamt förvaltad av Castellum. 

”Flera av Castellums medarbetare har jobbat länge i området och brinner för platsen och det historiska arvet, vilket är extra roligt. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla området tillsammans”, säger Sofia. 

”Det är bara att instämma. Helt klart bästa hyresvärden jag haft”, säger Lotta.

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2023-12-13

Triss i säkerhet för Svensk Värdeförvaring: erbjuder säkra bankfack, säker lokal och säker service

2023-12-12

Åter i bruk gör det enklare att välja hållbart

2023-12-12

Vitrolife har hjärtat i Högsbo

Visa liknande artiklar

Kontakta Mathias om ni också vill flytta till Pellerins Fabriker!

Uthyrare

Mathias Grahn