Gå till huvudinnehåll

2023-04-11 | 08:57

”Lindholmen var där jag verkligen ville att vi skulle hamna”

Göteborg

På Lindholmen i Göteborg samlas både jättar och nykomlingar inom bland annat teknik, IT och forskningssektorn. En innovationsstadsdel mitt i centrala Göteborg, som blickar ut över den livliga älven. Här har nu teknikkonsultbolaget INTEC precis intagit sina nya, fina lokaler.

Vi pratar med Peter Boman, ansvarig för Elavdelningen på INTEC Göteborg, och Joakim Magnusson, ansvarig för VVS och Energi. Det nya bolaget har idag kontor i Göteborg, Stenungssund, Alingsås och Varberg.

”Vi startade officiellt här i Göteborg så sent som 1 november, och är ett dotterbolag till INTEC Nordic som är 2,5 år gammalt. Men det växer så det knakar. Vi är redan mer än 300 medarbetare i stort, och här i Göteborg skrev precis vår 20:e kollega på”, säger Peter.

”Ja, vi har fått en flygande start i Göteborg”, tillägger Joakim.

INTEC jobbar med flera parallella områden inom byggteknik, som brand-, energi- och hållbarhetsfrågor. I Göteborg ligger fokus främst på el och VVS som sätts i bruk inom många olika fastigheter, bland annat bostäder, kontor och andra kommersiella fastigheter.

”Nu är hållbarhet en faktor oavsett vilken disciplin du hanterar. Det är med i allt vi gör och går i princip inte längre att särskilja. Där ser vi att vi också är ett framåtlutande företag med fokus på många olika delar och vill påverka kunden i de delarna också. Som när det kommer till återbruk och material, och var man kan spara in på både pengar och miljö”, säger Peter och fortsätter.

”Vi har även en arbetsmetod hur vi hållbarhetsklassar uppdrag, och kan därför tydligt visa för kunderna hur vi arbetat med hållbarhetslösningar”

Nu har INTEC flyttat in i sina nya lokaler på Lindholmsallén 9, där de hoppas kunna fortsätta växa.

”Ja, vi vill fortsätta växa, men vi vill göra det med omsorg. Vi vill vara lite petiga, och det ska kännas helt rätt. Det har funkat otroligt bra hittills”, säger Joakim.

Och vad är det viktiga att få till för att skapa en lyckad kontorslokal där ett företag ska kunna växa med omsorg?

Den sociala hållbarheten jätteviktig. Att få till kontor som medarbetarna faktiskt vill komma till, och där de känner att de verkligen vill spendera de timmar om dagen som de arbetar på. Det skapar en väldigt viktig del i välmåendet för ett företag – att träffas, ha interaktivt utbyte och se till att även ledare och chefer kan känna av hur gruppen mår”, säger Joakim.

”Ja, och nu är det verkligen superkul att komma in här! Och även de andra medarbetarna är väldigt nöjda”, säger Peter.

”Det har blivit jättebra, och ännu finare kommer det att bli. Det är inflyttningsfest snart, och vårt nya konferensbord snickras nu ihop, så det händer grejer hela tiden”, säger Joakim.

 

Och hur hamnar man på Lindholmen?

”Lindholmen var där jag verkligen ville att vi skulle hamna”, säger Joakim och fortsätter.

”Det är ett superbra område, jag fick upp ögonen för det redan när jag pluggade här. Här finns många spännande teknikföretag, riktigt bra kommunikationer både med vagn, båt och buss, bra utbud av restauranger, och det finns roliga möjligheter för människor att göra saker även efter jobbet. Och det utvecklas ju ständigt massor med nytt här ute.”, säger Joakim.

”Och så härligt nu när våren kommer, att sätta sig nere vid vattnet och njuta i solen!”, tillägger Peter.

Mer att läsa

2023-05-31

Hisingen är hemmaplan för GPBM Nordic

2023-05-31

Flytten blev en fullträff

2023-05-31

Ölbaren som blev TV-kändis

2023-05-31

“Vi är det gröna fåret på Ringön”