Gå till huvudinnehåll

2022-02-28 | 08:25

Mathias och Bibi tar en naturpromenad på rasten

Kungsbacka

Bilar och motorcykel i en verkstad.

Nu har det gått ett par månader sedan oktober 2021 då Mathias Söderlund och hans folieringsfirma Final touch flyttade in i sina nya lokaler på Tryckarevägen i Kungsbacka.

Från sin tidigare lokal i Fjärås på 90 kvm utvidgade företaget genom flytten till hela 250 kvm och det gör såklart stor skillnad för verksamheten. Det var en slump att man valde just Castellum som hyresvärd men efter att ha letat nya lokaler i åtta månader dök tillfället i Kungsbacka äntligen upp och Final Touch kunde flytta in.

Läge, läge, läge, allt handlar om det, säger Mathias Söderlund om företagets nya placering på Tryckarevägen. Det är ett perfekt industriområde för Final touch med bland annat flera bilhandlare i närheten. Han påpekar också att den tillgänglighet som finns i att ligga nära motorvägen är en annan viktig fördel när kundgruppen består av bilägare.

Porträtt av Mathias och hunden Bibi.

Final touch grundades 2016 och sysslar med foliering och olika typer av skyddsfilm till i huvudsak bilar. Det kan handla om att skydda bilen från stenskott och annat slitage, dekor och helt ny färg på bilen eller solskydd till bil, båt och hus. Det är ingen tvekan om att grundaren till Final Touch kan sin sak när man pratar med honom och företaget siktar också efter att överträffa sina kunders förväntan vad gäller expertis och genomförande. Att foliera eller stenskottskydda sin bil är en relativt kostsam historia och bilarna som står i montagestudion just nu är från märken förknippade med hög kvalitet.

Det handlar om att ta väl hand om sin bil och att höja andrahandsvärdet, en klok investering enligt Mathias Söderlund. Han sticker inte under stol med att han själv har ett genuint bilintresse i botten och att nu få möjlighet att arbete med det han brinner för, i just Kungsbacka, är nog lite av en dröm låter det som när han beskriver det.

Området ligger i en bra del av samhället också. Mathias Söderlund är själv uppvuxen i Vallda och har därför koll på omgivningen. Från sin nuvarande hemvist tar han bara en promenad till firman varje dag. Bibi, hans franska bulldogg, hänger med och är ett trevligt sällskap på jobbet under dagarna. Med områdets närhet till naturen är det också lätt att ta en paus för att rasta Bibi.
- Det kunde inte bli bättre, säger han med ett skratt.

Mer att läsa

2022-11-02

Holiday Fritid har hittat hem i Kungsbacka

2022-09-15

”Jag gillar Kungsbacka jättemycket – här blir jag definitivt kvar”

2022-06-02

Veteranpoolen skapade mötesplatsen där alla trivs

2022-05-01

Nu sparas det på energin i Kungsbacka