Gå till huvudinnehåll

2022-08-25 | 09:16

Med pompa och ståt invigde Plikt- och prövningsverket nytt prövningskontor i Göteborg

Göteborg

Interiörbild från invigningen.

Nu har dörrarnas öppnats till Plikt- och prövningsverkets nya prövningskontor i Castellums nyrenoverade fastighet vid Linnéplatsen i centrala Göteborg.

Invigningen markerar starten för verksamhetens tredje prövningskontor, och öppnas för att öka mönstring- och prövningskapaciteten till värnplikt och polisutbildning. På plats fanns bland annat försvarsminister Peter Hultberg och generaldirektör Christina Malm.

Mariette Hilmersson, region-VD på Castellum, hälsade med stolthet alla välkomna till den nyrenoverade lokalen, där det nya kontoret på 5000 kvm skapar möjligheter för en samhällsviktig funktion att utvecklas och växa. Fastigheten har renoverats och optimerats för ändamålen, och i det nya kontoret kommer ett flertal arbetsgrupper att husera, exempelvis handläggare, administratörer, psykologer, läkare och sjuksköterskor.

Lokalens läge nära Linnéplatsens kommunikationer bidrar till lättillgänglighet både lokalt och nationellt. Här kommer unga från stora delar av närområdet och angränsande regioner kunna samlas för att utbildas och bidra till att bygga upp Sveriges försvarsförmåga. Främst kommer mönstrande från östra Dalarna, Värmland, Örebro, Västra Götaland och Halland att husera här, tillsammans med sökande till officerprogrammet vid Försvarshögskolan och prövningar till polishögskolan.

Göteborg valdes som ort för det nya prövningskontoret baserat på sitt strategiska och tillgängliga geografiska läge, och blir ett efterlängtat tillskott till de två andra prövningskontor som redan finns i Malmö och Stockholm.

Vill du veta mer om våra lediga lokaler i Göteborg? Klicka här!

Mer att läsa

2023-05-31

Hisingen är hemmaplan för GPBM Nordic

2023-05-31

Flytten blev en fullträff

2023-05-31

Ölbaren som blev TV-kändis

2023-05-31

“Vi är det gröna fåret på Ringön”