Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

”Mjärdevi är en utmärkt plats för en kaffebar”

Linköping Mjärdevi

Det har gått lite mer än ett år sedan mötesplatsen Goto 10 öppnade dörrarna på Mjärdevi. Nu har mötesplatsen berikats med en kaffebar som drivs av en före detta militär.

Goto 10 är en plats där alla som driver projekt om eller på internet, kan träffas och dela med sig av kunskap, nätverka och skapa events.
"Vi har haft en fantastisk start med Goto 10. Vi har fått till fina samarbeten med Science Park, flera IT-bolag och Linköpings kommun, berättar Ulyana Kaposhka som driver Goto 10".

”Alla prylar får ett hem”

Åter till militären, som brinner för kaffe – Edvin Hallberg.
"Jag arbetade som soldat på Malmen i ett par år innan jag bestämde mig för att sluta. Kaffe har nämligen alltid varit mitt stora intresse och jag längtade efter att få arbeta med det", berättar han och fortsätter:
"Jag har köpt och renoverat en massa espressomaskiner genom åren och har hela tiden sett till att lära mig mer och mer. Nu tycker sambon att det är rätt skönt att jag har öppnat kaffebaren så att alla prylar får ett eget hem (skratt!)", berättar Edvin.

”En helt annan känsla”

När han insåg att Mjärdevi inte hade något café eller fik och när han hörde att det var många som saknade det föll allt på plats. Han träffade Ulyana, de började prata om ett samarbete och sagt och gjort – i höstas öppnade Goto 10, tillsammans med Edvin, Natural kaffebar.
"Mjärdevi är en utmärkt plats för en kaffebar. Det är väldigt IT-orienterat här och många är vana vid att nörda ner sig i grejer. Många vill veta mer, även om kaffet. Här finns tid att förklara och berätta om kaffet jag serverar och det uppskattas", berättar Edvin.

Ulyana håller med.
"Förut hade vi ett gammalt kök med några gamla kaffemaskiner, det är en helt annan känsla med Edvin bakom disken. Det är fantastiskt, jag är så glad att han är här!"

 

 

 

Mer att läsa

Läs artikeln

2022-11-24

Som en gigantisk powerbank

2021-11-09

Fulladdat i Mjärdevi!

2021-09-06

Mjärdevi 2.0 – större, grönare och med mer puls

2021-09-06

Unik batterilagring till Vita huset

Visa liknande artiklar