Gå till huvudinnehåll

2020-10-26 | 12:17

Modernt kontor – mitt i stan

Örebro

Göran sitter i en fönsterkarm och blickar ut.

Fastigheten Borgaren har nu blivit vad många eftertraktar – ett större kontor mitt i centrala Örebro, med en utsikt utöver det vanliga. Om bara några veckor flyttar nya hyresgäster in i fastigheten Borgaren. Ett centralt och attraktivt läge vilket också utmanade projektet en gnutta.

Efterfrågan på större kontor i centrala lägen är stor, men tyvärr är utbudet ganska litet. Därför pågår det ett ständigt arbete med att hitta nya lösningar i våra

Efterfrågan på större kontor i centralt läge är stor och utbudet… rätt litet tyvärr. Därför försöker vi på Castellum alltid hitta nya lösningar i våra befintliga fastigheter. Som i fastigheten Borgaren, som tidigare inhyst ett arkiv. Där har vi nu skapat en 1 100 kvadratmeter stor yta för moderna kontor och efter årsskiftet flyttar advokatfirman Lindahl in och hyr drygt 700 av dem.

Fler fönster skapar ljus

Castellum och Lindahl är gamla goda vänner kan man säga. Lindahl har hjälpt Castellum att hitta lösningar inom affärsjuridik och nu blev det alltså Castellums tur att hitta en lösning för Lindahls – ett modernt kontor med centralt läge.

– Eftersom lokalen tidigare använts som arkiv var det mycket rena ytor att arbeta med. Och eftersom Lindahls bedriver en verksamhet där man behöver kunna stänga dörren om sig handlade det om att bygga moderna cellkontor, förklarar Göran Uske, projektledare vid Castellum.

Lokalen är ansluten till fastighetens fjärrkyla och för att skapa mer ljus satte man in fler fönster.

– Utsikten mot Nikolaikyrkan är formidabel! Det kommer att bli ett ljust kontor som är smakfullt och stilrent inrett, avslöjar Göran.

Läget en utmaning

Vad har utmaningen varit då? Jo, exakt det som också är det åtråvärda med adressen – läget.

– Tar vi Aspholmen till exempel så har vi stora ytor att röra oss på när vi ska lossa byggmaterial där. I centrum däremot gäller det att ta hänsyn till gång- och cykelbanor och biltrafik och i vissa fall göra trafikavspärrningar, säger Göran och fortsätter:

– Det krävs mer planering av mig som projektledare men det är också utvecklande. Det här projektet har varit ett utmärkt exempel på bra samarbete. Jag och min kollega Therese Marcusson har haft en nära dialog med Lindahls hela vägen. Det har varit korta beslutsvägar och ett lösningsorienterat fokus. Ett jätteroligt projekt!

Mer att läsa

2023-05-04

”Efterfrågan är jättestor”

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”