Gå till huvudinnehåll

2023-10-02 | 08:47

MQ Marqets butik i Borås tar klivet in i framtiden

Borås

När MQ Marqet lanserar ett helt nytt inredningskoncept är butiken i Castellums fastighet på Stora Brogatan i Borås den första att byta skepnad och ta steget in i framtiden. Den 12 oktober är det premiär.

"För mig som boråsare är det förstås extra roligt att vi introducerar vårt nya inredningskoncept i min hemstad, som ju också är Sveriges textilstad nummer 1. Dessutom bär huset på en härlig historia", säger Cecilia Wallsin, Store Concept & Visual Merchandising Manager på MQ Marqet.

Det var i lokalen på Stora Brogatan som företaget öppnade sin allra första butik 1961 och sedan dess har man varit adressen trogen. Fast egentligen startade allt redan 1892 med Bröderna Anderssons herrekipering. Här finns en obruten röd tråd av skrädderi och konfektion som sträcker sig 130 år tillbaka i tiden.

Visionsbilder över den nya butiken i Borås som öppnar 12 oktober. 

"Den senaste renoveringen gjordes någon gång på 1990-talet, så det fanns ett behov av att göra ett omtag. I samband med det bestämde vi oss för att ta klivet in i 2020-talet på riktigt och introducera vårt nya inredningskoncept i just Boråsbutiken."

Utgångspunkten för konceptet är MQ Marqets nya produktsortiment, "Den hållbara garderoben", som fokuserar på hållbara kvalitetsmaterial, tidlös design och skandinavisk värme.

"Butiksinredningen ska andas det som kunden ser i våra plagg, och den som besöker någon av våra butiker ska så klart vilja göra det igen", säger Cecilia Wallsin.

Ombyggnadsprocessen började med ett samtal till Castellum.

"Vi lade fram våra tankar och fick fin respons direkt. De frågade helt enkelt hur vi ville ha det och när det behövde vara klart. Renoveringsarbetet genomfördes under sommaren. Under tiden har vi haft en bra ersättningslokal på andra sidan Stora torget. Samarbetet har verkligen funkat till 100 procent."

Trots att en allt större del av alla klädinköp numera sker online, ser Cecilia Wallsin positivt på framtiden för MQ Marqets butiker runt om i Sverige.

"En levande och attraktiv stadskärna behöver en aktiv handel och butiker som ger kunderna en positiv upplevelse. Vårt samarbete med Castellum visar hur på hur butiksägare och fastighetsägare tillsammans kan bidra till att stärka den utvecklingen."

Mer att läsa

2022-12-21

Här blandas internationella mästerskap och barnkalas

2022-11-14

Göteborgs-Posten öppnar ny redaktion – mitt i centrala Borås

2022-10-03

Historien lever kvar i Regementet

2022-09-26

Höstsolen skiner på Borås

Nyfiken på ny lokal i Borås? Hör av dig till Linda!

Kommersiell Förvaltare

Linda Hansson