Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

Nordlo: "Vi behöver träffas fysiskt, ha roligt ihop och bygga kultur"

Borås

Bild från Nordlos kontor med tre anställda ståendes vid en bänkyta.

När Nordlo först etablerade sig i Borås 2009 var det fyra entusiastiska medarbetare som flyttade in i ett litet kontor på Södra Korsgatan nära Daltorpskolan. Idag består företaget av 56 väletablerade it-konsulter som sedan första september har sin hemvist i vackert nyrenoverade lokaler om nära 1000 kvadratmeter på Katrinedalsgatan. Under hela resan har Castellum funnits med som hyresvärd.

”I takt med att verksamheten har vuxit och utvecklats över åren har naturligtvis också våra lokalbehov förändrats. Sedan starten har vi flyttat tre gånger, varav två gånger i samma byggnad, berättare Martin Westberg”, vd för Nordlo Borås, och en av dem som varit med från början. 

Senaste flytten tidigare i höst innebar ett lyft både bildligt och bokstavligt. Då tog Nordlo steget från våning två till våning tre och fyra på Katrinedalsgatan 22. Här har man dubbelt så stor yta som tidigare, i ljusa lokaler helt anpassade efter önskemål. Ett flexibelt, modernt kontorslandskap med arbetsplatser och öppna arbetsytor. Dessutom finns omklädningsrum för de medarbetare som väljer att träna i anslutning till jobbet – vilket många gör. 

Hela tiden har Nordlo haft Castellum som hyresvärd. Ett samarbete som har funkat – och fortfarande funkar – väldigt väl.

”Ja, att vi fortfarande är hyresgäster hos Castellum efter 14 år talar ju på sätt och vis för sig själv. Vi har en god relation, för en konstruktiv dialog kring praktiska frågor och har ungefär samma syn på vad ett kontor betyder för företag och medarbetare.”

Som it-konsulter kan Nordlos medarbetare sköta jobbet relativt oberoende av plats. Några är ute hos kund, andra jobbar hemifrån. Det är sällan alla är på kontoret samtidigt. 

”Just därför är det viktigt för oss att ha attraktiva lokaler där våra medarbetare trivs och vill vara. Verksamheten kräver att vi är flexibla. Men för att må bra behöver vi också träffas fysiskt, ha roligt ihop och bygga kultur. Det har vi alla förutsättningar att göra här”, säger Martin. 

Bildtext: F.v.: Martin Westberg, vd på Nordlo i Borås, tillsammans med Jessica Bjernerud, Ekonomichef, och Elin Olsson, Ekonomiadministratör. 

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-28

Castellums engagemang för ungas drömmar med My Dream Now

2024-02-22

Roberto Olsson värdesätter Castellums interna rörlighet: En resa från Stockholm till Borås

2024-02-22

Hemsökt Museum i Borås lockar besökare från när och fjärran

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

Visa liknande artiklar

Intresserad av vad som är på gång i Borås? Hör av dig till Linda!

Kommersiell Förvaltare

Linda Hansson