Gå till huvudinnehåll

2022-02-18 | 14:25

Ny vaccin-mottagning – på bara några dagar

Jönköping

Interiörbild från vaccinationslokalerna.

Mitt under pandemin, när vaccinationstrycket var som högst, behövde Regionen plötsligt hitta nya vaccinationslokaler. Sagt och snabbt gjort – flytten gick till Öriket och Castellums fastighet på Klubbhusgatan.

”Vi uppskattar snabba hjälpen”

Regionen hade under en tid hyrt lokaler av Pingstkyrkan i Jönköping men när kyrkans verksamhet började öppna upp kunde man inte längre vara kvar där.

– Eftersom vi var mitt i en pandemi var det oerhört viktigt att bara få till en lokal men visst hade vi önskemål om hur den skulle se ut, menar verksamhetschef Ann Vikström.

Utmärkt läge

Bland annat, menar hon, var det viktigt att lokalen var lättillgänglig.

– Det ska vara smidigt för personer med funktionsvariationer att ta sig in. Med tanke på smittorisken var det också viktigt att få till flera olika rum och en form av väntsal. Och sedan är det ju såklart ett plus om lokalen är väl synlig och det är den här, den ligger nära vägen, förklarar verksamhetschef Ann Vikström.

”Har fungerat jättebra”

Allt blev rätt bråttom i bytet av lokaler och då, menar enhetschef Dina Slatina Atovic, är det extra viktigt att det finns snabb hjälp tillhands om något skulle krångla.

– Varje gång vi har ringt om saker som behöver fixas i lokalen, som belysning och ventilation, har vi fått snabb hjälp och det uppskattar vi.

– Ja, generellt sett, som hyresgäster, är det oerhört viktigt att det finns en tillgänglighet vid akuta behov och det upplever vi har fungerat jättebra, instämmer Ann Vikström.

Hur länge Regionen blir kvar på Öriket? Så länge vaccinationen mot Covid-19 pågår.

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”