Gå till huvudinnehåll

2023-10-02 | 09:47 (CEST)

Nya lokalen ett lyft för arbetsmiljön hos TeamOlmed i Kungsbacka

Kungsbacka

Bild på sex medarbetare på Team Olmed runt ett bord

Hos TeamOlmed i Kungsbacka arbetar några av Sveriges främsta specialister på armproteser och silikon. Sedan april 2023 har sektionen med fyra legitimerade ortopedingenjörer och två ortopedtekniker sin hemvist i Castellums fastighet på Magasinsgatan.

"TeamOlmed är en av landets största leverantörer av ortopedtekniska hjälpmedel, framför allt till regioner och landsting. Här i Kungsbacka har vi dels en ortopedteknisk klinik, dels tillverkning av armproteser och specialhjälpmedel i silikon som vi tar fram bland annat åt våra 24 enheter i Sverige", berättar ortopedingenjören Peter Sommar.

Flytten till den nya lokalen på Magasinsgatan har inte bara inneburit en dubblering av antalet kvadratmeter, utan också ett lyft för arbetsmiljön.

"Ja, Castellum har verkligen uppfyllt våra önskemål. Nu är lokalen optimerad för vår verksamhet. Ljusförhållandena är väldigt bra, vilket är viktigt för att få rätt nyans när man färgar in silikon. Vi har också avskilda och väl isolerade utrymmen för slipning och laminering så att vi slipper damm och buller. Och inte minst har vi nu tillräckligt med yta för att kunna fortsätta växa framöver."

Team Olmed tillverkar armproteser och specialhjälpmedel i silikon.

Varför blev det just Kungsbacka och Magasinsgatan?

"Kungsbacka ligger på lagom avstånd för oss som jobbar här. Vi har medarbetare som bor i Varberg, Göteborg, Kållered, Lindome och Åsa så Kungsbacka är en lösning som funkar för alla. Att det blev just Magasinsgatan beror förstås på att vi såg lokalens potential, men också för att det är lätt att ta sig hit. Här finns bra kollektivtrafik och gott om parkeringsplatser."

Efter att ha bott in sig under dryga fem månader var det dags för Peter och hans kollegor att bjuda in kunder, leverantörer och andra gäster till en officiell invigning den 14 september.

"Det var bra uppslutning och väldigt uppskattat", säger Peter Sommar.

Mer att läsa

2023-05-31

Med passion för häst och ryttare

2022-11-03

Holiday Fritid har hittat hem i Kungsbacka

2022-09-15

”Jag gillar Kungsbacka jättemycket – här blir jag definitivt kvar”

2022-06-02

Veteranpoolen skapade mötesplatsen där alla trivs

Intresserad av att hyra lokal i Kungsbacka? Kontakta Mathias!

Uthyrare

Mathias Grahn