Gå till huvudinnehåll

2021-11-14 | 14:29

Nya Princess Hotel – en make-over

Norrköping

Illustration med texten En renovering - i hållbarhetens tecken.

Mångmiljonrenoveringen av Princess Hotel är snart i mål och Norrköping har på många sätt fått ett helt nytt cityhotell.

– Jag är så stolt, det känns otroligt roligt att sälja en sådan här produkt, konstaterar hotellchef Joanna Forsberg.

Exteriörbild av fastigheten.

Det är på många sätt ett nytt Princess Hotel som nu har slagit upp dörrarna. Hotellets 117 badrum har totalrenoverats, det har dragits ny ventilation, installerats solceller, kopplats på fjärrvärme, fjärrkyla, och genomförts så kallad relining, en invändig renovering av avloppsrör.

– Det här är en galet stor satsning, ett enormt underhålls- och energiprojekt. Här har vi verkligen optimerat och tänkt energibesparing, förklarar Camilla Ejeskog, kommersiell förvaltare vid Castellum.

”En kick av boutique”

Och även för ögat är det ett nytt hotell.

– Vi har hela tiden velat skapa en modern produkt och inredningsmässigt är det den linjen vi följer. Vi använder oss mycket av råmaterial som koppar och Kolmårdsmarmor. Allt är noga genomtänkt när det gäller färg- och materialval. Jag brukar säga att det är en kick av boutique, förklarar Joanna Forsberg.

Med en hel del återbruk?

– Precis! Vi har slipat flera golv, lackerat om möbler, fräschat upp badrumsdörrar, målat om bord... Vi har återanvänt så mycket vi kan. Det vi inte har kunnat använda har vi sålt vidare.

”En skönare miljö”

Det har varit en omfattande renoveringen och visst har den tagit tid, konstaterar Joanna Forsberg men…

– … det är ändå ofattbart hur mycket som har hunnits med. Det här har varit ett otroligt stort projekt som har flutit på jättebra.

Vilken är största vinsten för er?

– Att vi kommer få ännu nöjdare gäster! Det är blir en skönare miljö att bo och arbeta i och jag är otroligt stolt över det vi säljer nu.

Renoveringen är snart helt klar, nu återstår bara injusteringar och dragning av el. Mot mitten av december räknar man med att kunna ta öppna upp hotellet helt.

Mer att läsa

2023-05-04

”En lokal mitt i stan – perfekt!”

2023-05-04

”Det är väl ändå den mysigaste platsen?”

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi