Gå till huvudinnehåll

2023-05-02 | 07:49

”Nyrenoverat och fräscht när vi kom hit”

Jönköping

Ett rum med soffa och två stolar där man kan sitta med sina kollegor

När vi på Castellum bestämde oss för att renovera två kontor proaktivt – alltså utan skrivna kontrakt – hittade hyresgästerna hem med detsamma. "I vanliga fall gör vi ingenting åt en ledig lokal förrän vi har ett kontrakt med en hyresgäst", berättar Håkan Lindblom, projektledare på Castellum i Jönköping.

Men den här gången gjorde Håkan och hans kollegor tvärtom. De pratade ihop sig om vilken typ av verksamhet de trodde skulle passa. "Eftersom vi såg ett kontor framför oss med samtalsrum, lunchrum och mötesrum, satte vi i gång", berättar Håkan Lindblom.

”Föll oss i smaken med detsamma”

Ett av de företag som nappade var Diaystem Vet som nu har flyttat in på Ekhagsringen 17.
"Vi trivs verkligen jättebra, det var nyrenoverat och fräscht när vi kom hit så det kändes toppen att kunna flytta in direkt", berättar Robert Rademacher, vd för Diasystem Vet. 

Det gjordes en liten justering i lokalen för att få till ett lager, annars var det som sagt bara för Robert och hans kollegor att göra sig hemmastadda.
"Det var en ren tillfällighet att vi såg annonsen men det föll oss i smaken med detsamma. Det är modernt och ligger bra till i ett centralt läge, så återigen – kanon!" 

Kanon även för oss på Castellum, konstaterar Håkan Lindblom.
"Kan och har man möjlighet att göra det på det här sättet jättebra. Dels är det häftigare att kunna visa en färdig lokal, dels sparar vi mycket tid vilket gör att hyresgästerna kan flytta in snabbt."

Fotot ovan är från den andra renoverade lokalen som företaget A Society flyttat in i. Den ligger i fastigheten Hotellet 8.

 

Mer att läsa

2023-10-10

”Betyder mycket att få den här möjligheten”

2023-10-10

Trenden i Jönköping tydlig: Nu vill vi tillbaka till kontoret

2023-10-09

Full fart på Werket – Jönköpings nya mötesplats

2023-10-09

”Jobbar i högt tempo – viktigt att kunna koppla av”