Gå till huvudinnehåll

2023-12-13

Ö-riket rustas upp: ”Läget är fantastiskt bra”

Jönköping

Kontorsfastigheten Öriket är – med sina tolv ståtliga våningar – något av ett landmärke i Jönköping. Här huserar en massa olika företag, här finns allt från kontorslokaler, en restaurang till företagshälsovård. "Läget är fantastiskt bra, nära stan och med utsikt mot vattnet. Det är verkligen en attraktiv fastighet", konstaterar Mohammed Omeirat, teknisk förvaltare vid Castellum i Jönköping.

Den uthyrda arean uppgår till 14 800 kvadratmeter (!) – mycket att nyttja med andra ord och därmed också mycket att ta hand om.
"Vi har behövt förnya och förbättra en hel del den senaste tiden. Vi vill alltid tänka långsiktigt med våra fastigheter och därför har vi gjort en storsatsning här", förklarar Mohammed Omeirat.

Vad har hänt då? Jo....till exempel:

"Installerat ett nytt system för dagvattenhantering. Från att tidigare ha låtit vattnet passera genom fastigheten går dagvattnet nu direkt ut i brunnarna, genom utvändig takvattning." 

"Installerat och förberett för totalt 10 laddplatser i garaget."

"Installerat röklucka i avdelning E och brandklockor i hela fastigheten. Brinner det i avdelning A nås även alla i avdelning E av larmet."

"Bytt ut två ventilationsaggregat från remdrivna fläktar till EC-fläktar med frekvensstyrning vilket innebär att fläktarna kan styras från datorn. Effektiviteten anpassas efter behov under dygnet."

"Skapat en rymlig och frodig uteplats utanför huvudentrén, med plats för omkring 20 personer."

Omvandlas till varmvatten

"Har vi plats för fler exempel i texten?" skrattar Mohammed Omeirat.

Klart vi har.

"Installerat VVC-booster för tappvarmvatten. Överskottsenergi från undercentralen tas tillvara och omvandlas till varmvatten, energi som annars hade gått till spillo."

"Installerat undermätare vilket ger bättre koll på elförbrukningen, hur den används i huset och hur respektive hyresgäst skulle kunna minska sin energiförbrukning. Eventuella brister upptäcks också tidigare."

"Renoverat hissen i Glashus 1. Mekaniken och motorn var gammal och har därför bytts ut." 

All renovering på Öriket beräknas vara helt klar innan årsskiftet. Hurra för det! Och hurra för lediga lokaler. Är ni sugna på att också ha kontor i de här tipptoppfräscha lokalerna? Just nu är två lokaler lediga. En i markplan med Munksjön som närmsta granne och en på plan 5 med fönster åt flera väderstreck. Ta en titt här:  

Klubbhusgatan 13 (122 kvm), Jönköping, Centrum | Castellum

Klubbhusgatan 15 (201 kvm), Jönköping, Centrum | Castellum

 

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-20

Succé för nya O´Learys

2024-02-20

Win-win med sänkt energiförbrukning

2024-02-20

Hållbarhet blev kronan på Werket

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

Visa liknande artiklar