Gå till huvudinnehåll

2023-05-31 | 11:06

Ölbaren som blev TV-kändis

Göteborg Ringön

Öppnandet av ölbaren i Köpenhamn tog en oväntad vändning och ledde till att Ivans Pilsnerbar till slut landade på Ringön. Idag är den färgstarka ölbaren omåttligt populär bland törstiga besökare, musiker såväl som TV-produktioner.

Pilsner, pasta och techno. Det är så Ivan Larsson beskriver verksamheten i den färgstarka ölbaren på Ringön som han driver med partnern Rasmus Herbertsson.
Precis som Ivans beskrivning avslöjar är baren allt annat än ett typiskt ölhak.
Utöver mat och dryck finns där en visual arts studio som skapar 3D- och ljuskonst samt en musikstudio med tillhörande förening.

Alla lösningar finns på Ringön

Ivans pilsnerbar är belägen i Castellums lokal Hamnen på Ringön och precis som många andra aktörer har duon fått ta till kreativa och skräddarsydda lösningar för att anpassa lokalen till sin verksamhet. 

Färgrikt och glatt inne i restaurangdelen.


"Vi har skapat baren med saker som finns på Ringön. All inredning har vi fyndat på second hand-butiken runt hörnet och träet på baren kommer från båtskroten. Vi har lyckats skapa allt med lite medel och genom tillfälligt bygglov", berättar Ivan Larsson.

Men även gemenskapen bland aktörerna på Ringön har varit en viktig del i framgången.

"Det finns en stor vilja att samarbeta bland företagarna här ute. Alla är otroligt hjälpsamma och det bidrar till en stark community-känsla", berättar Ivan Larsson.

Känd från TV

Två gånger i veckan syns Ivans pilsnerbar i direktsänd Tv då SVT spelar in sin senaste satsning “Gruppchatten” där. Programmet är en talkshow som berör allt från kultur till samhälle och där tittarna deltar i programmet direkt via en chatt. 
"Vi tycker det är ett trevligt samarbete, vi får synas i livesändning två dagar i veckan och SVT får tillgång till en visuellt unik miljö. Men det är också trevligt att lära känna personerna bakom programmet", säger Ivan.

Även om Ivan själv inte hinner se programmet hör han oftast alla samtal som förs och träffar på en och annan gäst i programmet.

"Det var kul att träffa Glenn Hysén och när Dogge gästade blev jag faktiskt lite starstrucked. Jag lyssnade på Latin Kings som ung och Dogge var en av figurerna som syntes mycket när jag växte upp", berättar Ivan Larsson.

Mer att läsa

2022-12-18

Hamnen på Ringön: Från bortdömd till blommande

2022-08-29

Love Antell: “Mycket av lockelsen med att flytta till Göteborg var just Ringön”

2022-05-02

Välbesökt invigning av Hamnen på Ringön

2022-03-02

"Vi kommer aldrig att flytta ifrån Ringön"

Vill du veta mer om Hamnen? Kontakta Ulrika!

Kommersiell Förvaltare

Ulrika Johannesson