Gå till huvudinnehåll

2022-12-07 | 23:00

Östra Fyrislund - lättillgängligt läge och stora ytor

Uppsala Fyrislund

Lastbilar vid en logistikfastighet.

Östra Fyrislund, det stora området längs med E4, utvecklas just nu för fullt med nya verksamheter. Castellum är en av de första aktörerna som satte i gång att bygga, tack vare att det tidigt fanns infrastruktur dragen fram till tomtmarken.

Lindab och Meca flyttar in

Så vad är det vi på Castellum gör och har gjort i Östra Fyrislund? Jo, efter att ha byggt en stor anläggning åt Post Nord, började vi planera för hur vi skulle utforma de återstående ytorna. Och det resulterade i två nya hus. Till våren flyttar Lindab in i den ena.

– De har hyrt av oss även innan och var på jakt efter nya lokaler i området. Så vi ritade upp ett förslag anpassat efter deras verksamhet, berättar Theresa Söderlund, projektuthyrare på Castellum i Uppsala.

1 800 lediga kvadratmeter

I det andra huset som byggs kommer Meca flytta in till sommaren och här blir det ytor över. För närvarande finns totalt 1 800 kvadratmeter fortfarande att hyra. 1 300 kvadratmeter i markplan och 500 kvadratmeter kontorsyta, en trappa upp. Intresset för ytorna är stort och Castellum för dialog med flera företag.

– Det här är lokaler som skulle lämpa sig utmärkt för en business to business-verksamhet, alternativt som produktionslokal, menar Theresa Söderlund.

Visionsbild av fastigheten.

”Lättillgängligt med stora ytor”

Att Östra Fyrislund växer är inte undra på. Här finns bra parkeringsmöjligheter, service i form av träningsanläggningar, restauranger och närhet till Boländernas handelsområde.

– Det är verkligen ett intressant område. Det är lättillgängligt för den som behöver stora ytor, förklarar Theresa Söderlund.

Nyfiken och vill veta mer om lokalerna? Hör av dig direkt till Theresa Söderlund.

Här kan du läsa om projektet Östra Fyrislund

Mer att läsa

2023-05-10

Sätter betongen under lupp

2023-03-02

"Ett härligt kluster av restauranger"

2023-03-02

"Som stor aktör behöver du ta ansvar"