Gå till huvudinnehåll

2023-12-11

På besök hos mediejätten i Värtahamnen

Stockholm Gärdet

Bild över BIANCAS Talkshow

Hos vår granne i Värtahamnen råder det ingen brist på celebra gäster. När vi kommer på besök håller man som bäst på att förbereda inspelningen av Bianca Ingrossos talkshow.

Det internationella produktionsbolaget NEP Group står bakom några av de mest prestigefyllda produktionerna i världen, såsom OS och Eurovision Song Contest. I Sverige har man nyligen bland annat producerat Idolfinalen, Polar Music Prize, Alla mot Alla, Lotto och en mängd sportevenemang, såsom Allsvenskan. Företaget hyr även ut teknisk utrustning och studios.

Trots att NEP Group Sweden delar vägg med Castellums huvudkontor i samma fastighet, skiljer sig deras verksamhet och inre miljö på ett spektakulärt sätt. För att ta reda på mer om deras fascinerande verksamhet, gick vi över till våra grannar på NEP Sweden.

Maria Sandberg, Team Manager Booking &Planning på NEP Sweden visade oss runt bland alla studios, kontrollrum och det gigantiska garaget fyllt av lastbilar, rustade och redo att åka ut på inspelningar runtom i Norden.

”Bara det senaste året har vi producerat över 5 000 TV-produktioner till olika tv-kanaler och streamingtjänster”, säger Maria.  

Även om Nep Group är imponerande så är det bara ett av alla medie- och produktionsbolag som håller till i området runt Gärdet. Det första fristående produktionsbolaget var Mekano Film & Television som flyttade hit i mitten av 80-talet.

Vill du också arbeta i Värtahamnen? Här kan du se vad vi har ledigt just nu.

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2024-02-16

Unga visioner om Stadshagen tar form

2024-02-16

Mer än en vanlig konstpaus

2024-02-15

Sundbybergs kulturella näste

Visa liknande artiklar