Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

På Stora Blomstergatan bryggs ipor i världsklass

Göteborg

Stigbergets Bryggeris VD Marie Ejdestig i bryggerilokalen med öltankar i bakgrunden

2016 utsågs en ipa från Stigbergets Bryggeri till ett av världens bästa hantverksöl. Försäljningen tog ordentlig fart och det då lilla bryggeriet växte ur sina ursprungliga lokaler. Två år senare flyttades större delen av verksamheten till en av Castellums byggnader på Stora Blomstergatan vid Partihallarna. Idag bryggs här över 70 öl av olika slag, fortfarande med storsäljaren New England IPA i topp.

”Vi gör allt för hand och är oerhört noga med att hålla en hög kvalitet på våra produkter. Det innebär att produktionen är ganska personalintensiv. Just nu är vi 25 personer som jobbar här, med allt från själva bryggningen till lagerhållning, ekonomi och försäljning”, berättar företagets VD Maria Ejdestig.

I ena ändan av de 3200 kvadratmeter stora lokalerna kommer råvarorna in och i den andra levereras färdigförpackade produkter ut för distribution till systembolag och restauranger. En del av produktionen går på export, med Italien, Norge, Danmark och Storbritannien som största marknader. Några mindre alkoholstarka alternativ finns att köpa i svenska dagligvarubutiker.

”Lokalerna lämpar sig väldigt bra för livsmedelshantering, som ju ölbryggning är. Utformningen skapar förutsättningar för ett effektivt produktionsflöde som gör att vi kan hantera förhållandevis stora volymer.”

Att valet föll på just Castellums byggnad i Partihallsområdet har flera orsaker.

”Först och främst var det viktigt för oss att hitta en lokal som låg tillräckligt centralt för att våra medarbetare skulle kunna ta sig till och från jobbet utan att behöva ha bil. När Castellum dessutom erbjöd oss att disponera en hel byggnad själva, var det inte mycket att tveka på”, säger Maria.

Med en produktionsyta på 2400 kvadratmeter är lokalerna lagom stora för verksamheten så som den ser ut idag, och skulle den växa finns utrymme för det också.

”Ja, vi trivs jättebra här”, säger Maria.

På bilden: Therése Nilsson, Kommersiell Förvaltare på Castellum, Simon Karlsson, Bryggare på Stigbergets Bryggeri och Daniel Källman, Bit. Teknisk Förvaltare på Castellum. 

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-27

En grönare framtid tar form med innovativ återbrukshub i Högsbo

2024-02-22

Cinnamon skor tog steget in till centrum

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2023-12-13

Triss i säkerhet för Svensk Värdeförvaring: erbjuder säkra bankfack, säker lokal och säker service

Visa liknande artiklar

Vill du veta mer om vad som händer kring Partihallarna? Hör av dig till Therése!

Kommersiell Förvaltare

Therése Nilsson