Gå till huvudinnehåll

2021-11-25

Picadeli: Hälsosamt och hållbart på Lindholmen

Göteborg

Porträtt av Matilda Roos.

Idén med nyttig snabbmat har blivit en hit för Picadeli, vars lunchrestaurang på Lindholmen lockar mängder av hungriga gäster från arbetsplatserna och skolorna i närheten. Konceptet med färdiga salladsingredienser håller matsvinnet nere – och företaget utvecklas hela tiden för att bli ännu mer hållbart.

Picadeli ligger på Theres Svenssons gata 9 och har utan tvekan en av områdets mest populära uteserveringar, med härligt solläge och gott om sittplatser. Inomhus är det också gott om plats i ljusa och fräscha lokaler. Konceptet att själv plocka ihop sin egen sallad medför att många gäster också kvar på uteserveringen, säger restaurangchef Matilda Roos.

Salladsskål på ett bord.

I salladsbaren finns ett 40-tal olika ingredienser och tillbehör att välja på.

– Chilipasta, avocado och kyckling är det vi fyller på mest. Chilipastan verkar vara de flesta gästernas favorit – det är nog den krämiga, lagom starka och smakrika såsen som gör det, säger Matilda Roos.

Eftersom all mat levereras färsk i kantiner är matsvinnet redan minimalt. Det som till äventyrs är över på fredagseftermiddagarna tas om hand av en annan Picadelirestaurang som har helgöppet. Men Picadeli kikar hela tiden på sätt att minska sitt klimatavtryck. Råvarorna är närproducerade och ekologiska så långt det är möjligt samt säsongsanpassas.

– Och våra bestick, skålar och lock har blivit mer miljövänliga och lättare att återvinna, säger Matilda Roos.

Exteriörbild av fastigheten.

Vill du veta mer om våra lokaler på Lindholmen?

Kontakta Helen Sandberg, tel 031-744 09 33

 

Mer att läsa

Läs artikeln

2025-05-26

Àbekatt och Obskyre bygger designvarumärke på Ringön

2025-05-26

Kontorshotellet stuvar om och lockar fler till Lindholmen

2025-05-26

När fläktarna får ett andra liv - ett strålande exempel på smart återbruk

2025-05-26

Teresa är chef för espressons ambassad på Järntorget

Visa liknande artiklar