Gå till huvudinnehåll

2021-11-25 | 09:58

Picadeli: Hälsosamt och hållbart på Lindholmen

Göteborg

Porträtt av Matilda Roos.

Idén med nyttig snabbmat har blivit en hit för Picadeli, vars lunchrestaurang på Lindholmen lockar mängder av hungriga gäster från arbetsplatserna och skolorna i närheten. Konceptet med färdiga salladsingredienser håller matsvinnet nere – och företaget utvecklas hela tiden för att bli ännu mer hållbart.

Picadeli ligger på Theres Svenssons gata 9 och har utan tvekan en av områdets mest populära uteserveringar, med härligt solläge och gott om sittplatser. Inomhus är det också gott om plats i ljusa och fräscha lokaler. Konceptet att själv plocka ihop sin egen sallad medför att många gäster också kvar på uteserveringen, säger restaurangchef Matilda Roos.

Salladsskål på ett bord.

I salladsbaren finns ett 40-tal olika ingredienser och tillbehör att välja på.

– Chilipasta, avocado och kyckling är det vi fyller på mest. Chilipastan verkar vara de flesta gästernas favorit – det är nog den krämiga, lagom starka och smakrika såsen som gör det, säger Matilda Roos.

Eftersom all mat levereras färsk i kantiner är matsvinnet redan minimalt. Det som till äventyrs är över på fredagseftermiddagarna tas om hand av en annan Picadelirestaurang som har helgöppet. Men Picadeli kikar hela tiden på sätt att minska sitt klimatavtryck. Råvarorna är närproducerade och ekologiska så långt det är möjligt samt säsongsanpassas.

– Och våra bestick, skålar och lock har blivit mer miljövänliga och lättare att återvinna, säger Matilda Roos.

Exteriörbild av fastigheten.

Vill du veta mer om våra lokaler på Lindholmen?

Kontakta Helen Sandberg, tel 031-744 09 33

 

Mer att läsa

2023-05-31

Hisingen är hemmaplan för GPBM Nordic

2023-05-31

Flytten blev en fullträff

2023-05-31

Ölbaren som blev TV-kändis

2023-05-31

“Vi är det gröna fåret på Ringön”