Gå till huvudinnehåll

2021-05-10 | 08:08

Plats för kreativa möten - Gnotec Group flyttar in

Göteborg

En plats för spontana, kreativa möten– det var ett av önskemålen som fordonskomponenttillverkaren Gnotec hade på sina nya lokaler. Tillsammans med Castellum skapades optimala fö​rutsättningar.

Trots restriktioner vad gäller att träffas och befinna sig på arbetsplatsen, ville Gnotec i samband med sin flytt skapa en arbetsplats där mötet står i centrum.

– Vi ville hitta en lokal med god arbetsmiljö och inredning som främjar kreativitet och kritiskt tänkande. Forskning visar att spontana möten mellan människor med olika förkunskaper är det bästa sättet att öka dynamiken och kreativiteten på en arbetsplats, säger Caroline Johansson, kommunikationschef på Gnotec.

Företaget är nyinflyttat på 400 kvadratmeter på Lindholmen, men har enbart flyttat inom området.

– Att ha närhet till våra kunder och samarbetspartners är viktigt då utvecklingen inom fordonsindustrin går i en allt snabbare takt. Lindholmen är en kreativ och utvecklande miljö att verka i där det görs stora satsningar på innovation och forskning med stort fokus på teknologi inom industrin, säger Caroline Johansson.

Men för att de nya lokalerna skulle fungera för verksamheten behövdes en rejäl ombyggnad. Gnotecs Lindholmenkontor fungerar nämligen som en samlingspunkt för hela koncernen där man tar emot kunder, leverantörer och samarbetspartners från hela världen. Kollegor från andra orter eller länder reser dit för att arbeta tillfälligt. Därför fanns behov av arbetsrum i olika storlekar samt landskap med fasta såväl som fria kontorsplatser.

– Vi har tillsammans med Gnotec helt byggt om lokalerna efter deras behov och önskemål. För oss är det en självklarhet att flytta väggar och anpassa allt efter det. Men det är alltid mycket att ta med i beräkningen, som planskisser, utrymning, ventilation med mera, säger Patric Johansson, projektledare på Castellum.

Samtidigt fräschades lokalerna upp och fick nya ytskikt, ny belysning samt nya nätverksuttag och accesspunkter.

– Vi ville skapa en särskild känsla som människor möter när de kliver i vårt kontor, säger Caroline Johansson och beskriver hur varje arbetsrum har en sektion med en sittgrupp som är designad för att uppmuntra spontana möten.

Under pandemin har medarbetarna varvat hemmaarbete med kontorsjobb, men Caroline Johansson hoppas att fler personer ska ha möjlighet att befinna sig i lokalerna samtidigt och vara kreativa tillsammans.

– Kontoret står rustat för framtidens alla dynamiska möten. Nu ser vi fram emot att kunna träffas mer igen och göra fler roliga aktiviteter tillsammans!

Vill du veta mer om våra lokaler på Lindholmen?

Kontakta David Holmdahl
David.Holmdahl@castellum.se
Tel: 031-7440948

Vy över området.

Mer att läsa

2023-05-31

Hisingen är hemmaplan för GPBM Nordic

2023-05-31

Flytten blev en fullträff

2023-05-31

Ölbaren som blev TV-kändis

2023-05-31

“Vi är det gröna fåret på Ringön”