Gå till huvudinnehåll

2022-11-29 | 23:00

Rekomo: ”Anledningen att handla av oss har gått från en prisfråga till en miljöfråga”

Göteborg Hållbarhet

Kontorsmöbler i kontorsmiljö.

Kontorsmöbelföretaget Rekomo köper, säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler i Göteborg och flera andra svenska städer. Sedan starten 1992 har det cirkulära tankesättet stått i fokus, och idag erbjuds lösningar till kontorets alla hörn. Med både lokal och showroom på Flöjelbergsgatan 11-13, finns alla förutsättningar för att återbruka möbler till receptioner, konferensrum, loungedelar, fikarum – och såklart arbetsplatser.

- Vi levererar ungefär 10 000 kompletta begagnade arbetsplatser om året, till allt ifrån det lilla företaget på 2-3 personer till stora företag, som Castellum. Det innebär en CO2 besparing på hela 3780 ton, säger Jonas Åström, VD på Rekomo.

Med många år i ryggen har ett framgångsrikt koncept byggts upp och företaget är idag experter på hur man kan jobba med olika förutsättningar för att uppnå bra resultat för varje individuell kund. I lager finns ofta allt från den unika produkten som kan ge karaktär till en reception, till hundratals stolar av samma sort för storföretaget som vill få till ett enhetligt kontorslandskap.

- Enklast brukar vara att jobba med kunden utifrån en behovskartläggning istället för att utgå från specifika produkter. Vi tänker färg, form och behov, i större projekt är många gånger en inredare eller arkitekt med i bilden som förstår hur man bäst jobbar med oss. Tillsammans tar vi fram ett passande helhetskoncept, säger Jonas.

Lagerlokal med möbler.

Både inställningen och förutsättningarna kring deras verksamhet har förändrats sedan företaget startades. Jonas berättar att de dock fortfarande möter förutfattade meningar om återbruk och begagnade kontorsmöbler.

- Vi firar 30 år i år. I början, fram tills egentligen bara för några år sedan, så köpte företag av oss mestadels för att det var billigare än att köpa nytt. Idag skulle jag säga att majoriteten som handlar av oss gör det för miljöns skull. Anledningen att handla av oss har gått från en prisfråga till en miljöfråga i många fall då hållbarhetsfrågan är mycket högre upp på agendan idag, säger Jonas.

- Tyvärr märker vi fortfarande att företag ändå ofta köper billiga saker som är svåra att återbruka. Men den stolen man väljer kostar lika mycket som en fin, begagnad stol med hög kvalitet och lång livslängd, fortsätter Jonas.

Och hur slår man hål på de förutfattade meningarna?

- En fördom kan vara att man tror att begagnade kontorsmöbler är synonymt med soffor med spräckliga mönster, stora skrivbord med sväng eller jalusiskåp i bok. Men den typen av möbler får man leta efter på en loppis i stället. När någon väl handlat hos oss en gång eller varit på besök i vårt showroom så inser man att våra begagnade kontorsmöbler både håller en hög kvalitetsnivå och passar väl in i moderna koncept, säger Jonas.

Konferensrum inredda av Rekomo.Konferensrum inredda av Rekomo

”Vi har vuxit i samma lokaler sedan start – från 300 kvm till hela huset”

Rekomo sitter idag på ca 5 000 kvm på Flöjelbergsgatan 11-13 i Lackarebäck, varav ca 1 200 kvm är showroom.

- Allting är på samma plats vilket är skönt. Vi trivs bra här och läget är perfekt, här är nära till det mesta. Vi har faktiskt vuxit i samma lokaler sedan start, och succesivt gått från 300 kvm till hela huset nu. Samarbetet med Castellum som fastighetsägare har fungerat toppen.

Det känns dessutom väldigt bra att sitta i lokaler som ägs av ett företag som också fokuserar på hållbarhet, avslutar Jonas.

Vill du veta mer om våra lediga lokaler i Lackarebäck? Kontakta Adrian eller Katarina!

Adrian Ghoraishi
Kommersiell Förvaltare
Adrian.Ghoraishi@castellum.se
+46317440931

Katarina Uppling
Uthyrare
Katarina.Uppling@castellum.se
+46317066506

Mer att läsa

2023-03-22

Castellum ser ljust på satsningar för energibesparing

2023-01-18

Återbrukat fasadtegel bygger delar av Blå Stjärnans Djursjukhus till nya höjder

2022-12-06

”Att gå från noll till något gör stor skillnad när det kommer till återbruk”

2022-12-05

Storsatsning på solceller ger verklig effekt