Gå till huvudinnehåll

2021-02-10 | 14:17

Restaurangen med stor plats för hjärtat

Västerås Kopparlunden

Eddie och Daniel står i det öppna köket.

I en nybyggd lokal i attraktiva Kopparlunden brassar Eddie och hans personal hamburgare. Personal som han har valt med omsorg. – Jag vill hjälpa dem som annars inte får chansen, förklarar Eddie Gecer, ägare till restaurangen.

På Varmvalsvägen 17, mitt i företagstäta och attraktiva Kopparlunden, brassas det burgare hela veckan lång. Och det har det gjorts sedan våren 2019 då Hamburgeriet flyttade från Ica-butiken i Vallby.

– Eftersom vi skulle få flytta in i en helt nybyggd fastighet fick jag chansen att tycka till från början. Vi ändrade på några grejer i ritningen, som diskrum och kök, i övrigt blev det mesta enligt plan. Och det blev verkligen en succé, konstaterar Eddie Gecer som driver restaurangen tillsammans med sin svåger Daniel Özer.

Gruppbild av personalen.

– En del av mina vänner ifrågasatte läget eftersom de menade att området är dött under helgen men jag var inte ett dugg rädd för det. Tvärtom har vi bidragit till att andra fått upp ögonen för stadsdelen, eller den nya världsdelen som jag brukar säga (skratt)!

Vad är du mest nöjd med?

– Allt! Fönstren, höjden, taken, rymden – det är det finaste jag varit med om. Så fort jag själv går på restaurang nuförtiden vill jag alltid gå till något liknande, aldrig till ett trångt ställe. Det måste vara luftigt och högt i tak.

Du har också valt personal med omsorg, berätta!

– Ja, jag har bara anställt ungdomar som annars har svårt att få jobb. I princip ingen av dem har någon erfarenhet från branschen men det gör ingenting. Jag har erfarenheten och det räcker. Jag vill hellre ha in människor som vill ha och uppskattar jobbet och det gör de som arbetar här. De jobbar med hjärtat och ger sitt allt.

– Vi vill också kunna bevisa att det går att jobba bra tillsammans oavsett vilken religiös eller politisk tillhörighet man har. Vi som jobbar här kommer från fem olika länder och det går jättebra, vi är ju här för att göra ett bra jobb.

Vy över matsalen.

Varför var det viktigt för dig?

– Det handlar väl om att jag själv kom till Sverige som ettåring och inte alltid haft det så lätt. Jag brinner för de som är lite svagare, de starka klarar sig alltid ändå.

Hur märks det på restaurangen tror du?

– På flera sätt. Vårt fina resultat bygger inte på bra burgare eller ett schysst läge. Det handlar om glädjen, energin – att det märks att vi som arbetar här trivs. Har man varit utanför och plötsligt får en chans så blir det ett helt annat engagemang.

Mer att läsa

2022-03-14

Äntligen kan arbetet börja på riktigt

2022-02-17

Nya Kopparlunden – detta gör Castellum

2021-11-18

Kan vi flytta in direkt?

2021-11-15

En ny stad i staden