Gå till huvudinnehåll

2022-11-20 | 23:00

Robin bestämde sig tidigt för Castellum

Stockholm Karriär

Från sommarjobb till fast tjänst! 25-årige Robin Claesson är ny biträdande förvaltare på Castellum - och han siktar högt. - Flera i ledningsgruppen har berättat att de, precis som jag, började sommarjobba på Castellum. Det känns jättebra att få komma in på ett företag där det finns stora utvecklingsmöjligheter, säger han.

Med Robin Claesson kommer arbetsglädje och energi. Kanske för att han börjar varje morgon med ett hårt CrossFit-pass. Eller för att han förväntansfullt står i startgroparna för sitt framtida yrkesliv efter flera års studier på KTH. Eller så är det helt enkelt en kombination av båda.

- Jag har pluggat samhällsbyggnad i fem år och är inne på min sista termin. Fick precis veta att jag klarade sista salstentan och det känns så skönt, berättar han och ler lyckligt.

Porträtt av Robin samt citat.

”Jag kan fascineras av ingenjörskonsten”

Intresset för fastigheter minns han redan från barndomen. Tidigt fascinerades Robin av tanken på hur hus och skyskrapor fungerar tekniskt med el och vatten, och med studierna har intresset växt ytterligare.

- Jag kan verkligen fascineras av ingenjörskonsten och ser fram emot att jobba strukturellt med att förvalta fastigheter för hyresgäster som spenderar mycket av sin tid där. Dessutom har Castellum väldigt många fina och coola fastigheter, så det känns extra roligt, säger Robin.

Castellum kändes som det självklara valet både för att det är stort men också för deras fokus på hållbarhet.

Redan i början av under utbildningen hörde Robin talas om Castellum. Bland annat genom kurskamrater, men också på mässor där olika företag i branschen presenterade sig för studenterna. Tidigt bestämde han sig för att Castellum var ett företag som kändes intressant.

- Både på mässor och på LinkedIn är Castellum ett företag som är bra på att marknadsföra sig. Eftersom det är ett av de största fastighetsbolagen får man intrycket av att det finns stora möjligheter och att man kan klättra väldigt långt om man är ambitiös, säger han.

Förra våren (2021) sökte Robin sommarjobb hos Castellum och fick ett sommarvikariat som fastighetsassistent i området Stockholm Central. I arbetsuppgifterna ingick att ta hand om felanmälningar och serva hyresgästerna. Ventilation, översvämning eller låsbyte - ingen dag var den andra lik.

CrossFit-pass på lunchen?

Kunskapen han fick under sommarmånaderna var ovärderlig. Även om han under perioder hade ensamt ansvar för de 10 fastigheterna i innerstaden var det aldrig övermäktigt - och om han behövde fanns det alltid hjälp att från kollegorna

- Stämningen på Castellum är väldigt familjär och det gör att man alltid vågar fråga de andra på kontoret om man känner sig osäker. Det känns tryggt att alltid kunna få hjälp av kollegor som är mer erfarna, säger Robin.

En annan sak han uppskattar med Castellum är gemenskapen. Med sitt träningsintresse är det en självklarhet att engagera sig i friskvårdsgruppen, som arrangerar olika aktiviteter för medarbetarna.

- Det har varit allt från löpning och paddling till drejning och ridning. Jag har föreslagit att vi ska ha CrossfFit-pass på lunchen så det är mycket möjligt att det bli så framöver. Det är kul att göra saker tillsammans och jag älskar att röra på mig, säger han.

Robin i en träningsmaskin på gym.

Nu ska jag äntligen få skörda.

Efter sommarjobbet blev han erbjuden en timanställning som sedan övergick till en fast anställning.

- Jag signade kontrakt som biträdande förvaltare i somras och jag är väldigt glad. En vanlig dag på jobbet kan innefatta core businessen som är att samtala med kund och förhandla men det kan också vara mycket småfix som tillför variation i arbetet. Dela ut pepparkakor, organisera event och sätta upp nya hyresgästskyltar. Men det är framförallt den sociala biten med hyresgästerna jag tycker är allra roligast, säger han.

Att vara färdig med studierna känns enbart skönt. I år har han valt att inte ta semester även om det var möjligt. I stället ska han arbeta hela sommaren för att på riktigt komma in i rollen som Biträdande Förvaltare.

- Jag har lagt ner mycket tid på att plugga och nu ska jag äntligen få skörda. Jag tipsar alla studenter att hålla ut, för det är verkligen värt det. Det känns fantastiskt att få nytta av den långa utbildningen och få jobba med någonting jag verkligen trivs med, säger Robin.

Mer att läsa

2023-05-15

Fem minuter med Lotta Lidgren

2023-03-28

”Jag är helt övertygad om att det går att se i ett färdigställt projekt om det skett en god samverkan eller inte”

2023-02-21

Salim och Castellum, en perfekt matchning.

2023-09-14

Så arbetar Castellum med neurodesign