Gå till huvudinnehåll

2023-02-21 | 13:21

Så blev entrén den nya mötesplatsen

Jönköping

En stor entre med soffor och varma toner

Hur mycket går det att göra med en entré egentligen? Massor! Nu har kontorshuset vid Östra torget fått sig ett ansiktslyft med en entré som för tankarna till John Bauer.

Här i Castellumhuset – som det kallas i folkmun – huserar flera företag. Här sitter bland andra Handelsbanken, Kooperativet Olja, Nobia, Tyrens och Toxic. Fastigheten byggdes på 1970-talet och när det blev dags för en uppfräschning passade vi på Castellum på att göra en massa saker. Vi har bytt fläktar i ventilationssystemet, installerat nya hissar, sett över energin, ledbelyst fasaden och – inte minst – skapat en trevligare entrémiljö.

"Vi ville skapa en mer välkomnande entré där du både kan ta ett kundmöte och slå dig ner och ta en paus och läsa en stund", berättar Mohammed Omeirat, teknisk förvaltare, och fortsätter: "Bauerhuset, som det kallades förut, bär på en egen historia. För oss var det viktigt att bygga vidare på den. Vi har gått från vitt och ljust till varmt, grönt och mer ombonat."

Och renoveringen flöt på…

"… jättebra! Hyresgästerna använder sig verkligen av entrén nu vilket är jättekul."

När renoveringen var färdig firades det hela som sig bör – med en invigningsfest för alla hyresgäster. Det bjöds på mingel, surr och gott från Chokladverkstan i Bårarp.

Och just ja! Vi fortsätter att uppdatera kontorshuset. Nu väntar bland annat renovering av parkeringsgarage, ny ventilation och nya, asfalterade parkeringsplatser

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”