Gå till huvudinnehåll

2022-02-21 | 09:24

Säg hej till Roger!

Linköping Karriär

Hur bygger man ett bra team? Och hur är en bra chef – egentligen? Säg hej till vår nya kollega Roger Emericsson, chef teknisk förvaltning vid Castellum i Linköping och Norrköping!

Porträtt av Roger.

Tidigare gruppchef för en energieffektivieringsverksamhet (puh, långt ord) i Norrköping och nu chef teknisk förvaltning!

– Ja precis. På Afry, där jag var tidigare, hade vi i uppdrag att ta fram åtgärdspaket för att spara energi. Vi jobbade hela tiden nära kundens verksamhet.

Och nu fortsätter du arbeta med hållbara och smarta lösningar!

– Ja, det ska bli så roligt att driva den här förändringsresan mot effektivare drift och energi. Här på Castellum finns också verktygen och personalen för att lyckas. Det handlar inte bara om att byta produkter, det är ingen quick fix. Det är ett långsiktigt arbete och för att det ska bli bra krävs organisatoriska förutsättningar.

Du kommer ta hand om både fastigheter och personal, hur är en bra chef?

– En bra chef är ödmjuk, lyssnar och pekar samtidigt i rätt riktning. En bra chef kan också på ett bra sätt förklara varför man gör som man gör.

Hur bygger man bäst ett bra team?

– Jag tror det handlar om att vara tydlig med vilka förväntningarna är och vad alla ska bidra med för att kunna föra skutan framåt.

Och hur slappnar man bäst av på fritiden?

– Haha! Ja, det är nog det traditionella (skratt!). Jag gillar att umgås med familjen och spela innebandy. Och så åker jag gärna motorcykel när tillfälle ges.

Mer att läsa

2023-09-11

Det börjar med Castellum

2023-05-23

Siffror är Åsas grej!

2023-05-16

Kunden står alltid i fokus för Jimmie

2023-05-15

Fem minuter med Lotta Lidgren