Gå till huvudinnehåll

2022-04-05 | 08:28

Säg hej till Tommy - Ny affärsområdeschef i Östergötland

Linköping Norrköping Karriär

Med 30 år i fastighetsbranschen är hans fokus glasklart – att förenkla kundens vardag och bidra till kundens affär. Tommy Svärd är ny affärsområdeschef för Castellum i Linköping och Norrköping och vet exakt var han har sitt hjärta och engagemang.

Porträtt av Tommy Svärd.

– Jag har varit förvaltare, regionchef, asset manager, förvaltningschef och nu senast marknadsområdeschef för Kungsleden. Ja, jag har arbetat i fastighetsbranschen hela mitt yrkesverksamma liv faktiskt.

Och nu är du affärsområdeschef, vad ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot att få vara med och utveckla ett av de ledande fastighetsbolagen i regionen, ett fastighetsbolag med ett oerhört stort kundfokus. Jag tycker verkligen om kontakten med kunderna och att kunna utveckla smarta arbetsplatser åt dem. Vårt uppdrag är alltid att förenkla
kundens vardag, komma med idéer på nya lösningar, finnas nära till hands och agera snabbt. Allt för att kunden ska kunna koncentrera sig på sin kärnverksamhet.

Kunden i centrum helt enkelt?

– Ja, utan tvekan. Kunden är alltid i centrum.

Hur har branschen förändrats under dina 30 år?

– På en massa sätt! Inte minst nu under pandemin. Ett visst hemarbete kommer nog finnas kvar men jag tror de flesta vill tillbaka till kontoret och gemenskapen. Sedan tror jag att kontoren kommer att utvecklas på ett annat sätt framöver, bland annat genom de coworking-ytor vi ser idag.

– Det har också skett en stor teknikutveckling i fastigheterna vilket ställer helt andra krav på de som jobbar med driften. Och så har det blivit ett ökat fokus på hållbarhet vilket är jätteviktigt i alla delar. Så ja, det har hänt mycket under åren.

Vad krävs, som aktör, för att hänga med?

– Att hela tiden lyssna på vad kunden vill, se trender och ligga steget före vilket Castellum redan är jättebra på. Det är hård konkurrens på marknaden och då gäller det att vara bäst.

Och hur är man bäst?

– Genom att, återigen, se kunden och vara lyhörd, tillgänglig och proaktiv. Det är A och O för mig. Sedan är sammanslagningen av Castellum och Kungsleden jättepositiv. Vi blir en stark aktör med en stabil och professionell organisation
som kan stötta våra kunder.

Ett nytt jobb som innebär mycket jobb, hur kopplar du av?

– Jobbet har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har alltid trivts med det. När jag är ledig umgås jag med familjen, åker skidor, spelar golf och jagar en del. Mitt största andningshål är att få vara i stugan i skärgården eller ute på havet med båten, där kopplar jag verkligen av.

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”

2022-11-27

”Många byggnader är uppkopplade, få är smarta”

2022-02-21

Säg hej till Anna och Roger!