Gå till huvudinnehåll

2023-02-21 | 09:56

Salim och Castellum, en perfekt matchning.

Stockholm Karriär

Salim Soltaninejad har en kandidatexamen i arkitektur och teknik, samt en master i hållbar samhällsplanering och stadsutformning från universitetet i Teheran, Iran. Efter karriärprogrammet ”Jobbsprånget” briljerar han som en av våra uthyrningskoordinatorer.

Salim Soltaninejad kom till Sverige för fyra år sedan. Förutom sin gedigna utbildning hade Salim även arbetslivserfarenhet från flera olika byggnadsprojekt i det forna hemlandet. Salim och Castellum matchades ihop av Jobbsprångets karriärsprogram, Sveriges största praktikprogram för nyanlända akademiker. Efter en förlängd praktik övergick tjänsten till fast anställning.

Bild över Salim Soltaninejad med tillhörande citat.

"När jag började hos Castellum så kunde jag enbart kommunicera på engelska, vilket gjorde det väldigt svårt för mig att ha god kontakt med mina kollegor, berättar Salim. Tack vare praktikperioden kunde jag både förbättra mina kunskaper inom min kompetens men framför allt också utveckla och förbättra mina svenskakunskaper. Så det var positivt på många områden", beskriver Salim.

Som uthyrningskoordinator tar Salim fram och skapar material till uthyrningsavdelningen i region Stockholm. Han retuscherar bilder, ritar planlösningar och stöttar uthyrarna men också förvaltningen och projektutvecklingen. En viktig del är också att visualisera hyresgästanpassningar, det vill säga ta fram ritningar som illustrerar hur lokalen på bästa sätt kan bli anpassad efter hyresgästens specifika önskemål. Då blir det lättare för potentiella kunder att förstå hur deras framtida lokal kan komma att se ut.

Salim tycker att goda kunskaper inom arkitektur är grundläggande för att vara en bra uthyrningskoordinator. Men det är också viktigt att ha koll på vad som efterfrågas på marknaden.

"Sedan behöver man vara flexibel och hantera flera projekt samtidigt vilket innebär att vara i kontakt med många kollegor och hyresgäster parallellt."

Framtiden då, hur ser den ut för Salim?

"Det är precis det här jag vill fortsätta att göra. Utvecklas! Fortsätta att bli bättre inom mitt yrke och på svenska språket. Miljön här på Castellum är som gjord för att utvecklas och trivas."

 

Mer att läsa

2023-05-15

Fem minuter med Lotta Lidgren

2023-03-28

”Jag är helt övertygad om att det går att se i ett färdigställt projekt om det skett en god samverkan eller inte”

2022-11-20

Robin bestämde sig tidigt för Castellum

2023-09-14

Så arbetar Castellum med neurodesign