Gå till huvudinnehåll

2023-05-23 | 09:09 (CEST)

Siffror är Åsas grej!

Lund Karriär

Namn och ansikten är en gåta för Åsa – hennes grej är siffror. ”Och man måste gilla siffror för att trivas i den här rollen, så det är ju bra!”

Åsa Jörnvi har jobbat på Castellum i 22 år. Under åren har hon bytt tjänst flera gånger och har nu rollen som förvaltningskoordinator.

”Kortfattat bidrar jag med ett administrativt stöd till hela teamet i Lund, men det är en väldigt varierad tjänst. Man måste gilla siffror i den här rollen. Mitt uppdrag är ofta att bidra med struktur och ordning, jag säkerställer till exempel att alla avtal är korrekta”, berättar hon.

Man kan också beskriva Åsa Jörnvi som spindeln i nätet – och med ett mycket gott minne.

”Jag har ju varit med så länge… Ibland dyker det upp ett frågetecken som rör något som hände för tio år sedan. Då kan jag plocka fram minnet och vi hittar ofta anledningen till att det är som det är.”

Att det är kul att gå till jobbet råder det ingen tvekan om, när hon berättar om dagarna på kontoret i Lund.

”Jag har alltid en plan när jag kommer men när jag går hem står det klart att jag inte alls kunnat följa planen. Och jag gillar att ha det så!”

Man måste hänga med och lära nytt

Men det finns såklart utmaningar också. Som Åsa har en tydlig strategi kring:

”Utvecklingen, på alla plan, går så snabbt. Jag som 61-åring måste också hänga med och lära nytt jag med. Man blir aldrig fullärd”, säger hon och fortsätter:

”För 10, 15 år sedan såg branschen annorlunda ut. Förr såg alla kontrakt likadana ut, i dag skiftar de till vissa delar efter kundens behov. Vi måste vara flexibla, på många plan.”

När Åsa Jörnvi inte är på kontoret i Lund befinner hon sig gärna på havet. Hon har seglat i över 35 år och hunnit se mycket av den lokala världen från båten.

”Det känns som att seglingen alltid har funnits med mig. Jag har sett mycket! Den danska övärlden är en favorit, där är det väldigt trevligt.”

Båt och cykel ligger varmt om hjärtat

Förutom båt finns det fler transportmedel som ligger Åsa varmt om hjärtat. Så gott som varje dag cyklar hon mellan kontoret i Lund och hemmet i Lomma.

”Den cykelturen betyder jättemycket för mig. Skulle det regna någon dag finns det ju regnkläder.”

Fördelarna med cyklingen är många, menar Åsa Jörnvi:

”Jag kvicknar till när jag cyklar till jobbet och kan släppa arbetsdagen när jag cyklar hem. Nuförtiden busar jag lite och kör en elcykel. På vägen hem drar jag ofta ner på elen men är det motvind blir det full el.”

Genom åren har hon sett fastigheter komma och gå i beståndet. Hon tycker lite extra om dem Castellum haft länge.

”Jag jobbade i Malmö när vi startade projektfastigheten Strumpan, det var häftigt! Det var helt urblåst och vi fyllde på med hyresgäster allt eftersom. Det var väldigt roligt!”

Kort om Åsa Jörnvi

Roll på Castellum: Förvaltningskoordinator

Bästa platsen på ett kontor: Jag tycker om hela kontoret! Mina kollegor skulle kanske retsamt säga skrivaren men så mycket skriver jag faktiskt inte ut. Men när jag läser avtal gillar jag att ha dem på papper och läsa med en penna i handen.

Drömmer om: Jag har längtat efter att, som nu, få cykla med färre lager kläder! Det var en kall cykelvinter med dubbla vantar och tre-fyra lager kläder. Våren är fin att cykla på men hösten är egentligen min favorittid, då är det så krispigt och härligt!

Mer att läsa

2023-10-10

”Betyder mycket att få den här möjligheten”

2023-10-10

”Jag har känt mig som en tillgång”

2023-10-10

”Ett kul och varierande jobb”

2023-10-09

Livet som Drifttekniker och deltidsbrandman